Ruimte voor nieuw bos en een woning op terrein voormalig recreatiepark.
Ruimte voor nieuw bos en een woning op terrein voormalig recreatiepark. Archieffoto BDUmedia

Bos en extra woning op terrein Krachtighuizerweg

19 april 2021 om 12:52 Wonen

PUTTEN De gemeente Putten wil de bestemming van het terrein aan de Krachtighuizerweg 34 wijzigen van ‘verblijfsrecreatie’ naar ‘bos’ en ‘wonen’. Daarvoor is een ontwerpbestemmingsplan vastgesteld.

Op dit stuk grond was eerder het verouderde recreatiepark Marxhoeve gevestigd. De nieuwe eigenaren hebben het park ontruimd. Via het gewijzigde bestemmingsplan wordt de beheerderswoning een burgerwoning en is een kavel beschikbaar voor een extra woning. Verder komt er op deze locatie bos, beplanting en bloemrijk grasland. 

MEERWAARDE Volgens burgemeester en wethouders is deze ontwikkeling ,,van meerwaarde voor de directe omgeving (bewoners) en voor de realisatie van een aantrekkelijk recreatief landschap (recreanten)’’.

RECREATIEWONINGEN Vier stenen recreatiewoningen bij het terrein blijven staan. ,,Deze hebben nooit bij de voormalige Marxhoeve gehoord. De recreatiewoningen zijn particulier eigendom en worden dan ook niet meegenomen in de transformatie naar bos en wonen. De huidige recreatieve bestemming wordt verkleind tot deze vier woningen’’, aldus het Puttense college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie