Comb. Van Zoeren winnaar vlucht vanuit Lessines.

24 april 2021 om 20:46 Sport Deel je nieuws

Met een zwak tot matige NNO wind werden vanmorgen om 10.00 uur de duiven gelost in Afdeling 7 voor een vlucht van plm. 214 km naar Putten. Vanwege de grote brand in België moesten een aantal vluchten omgezet worden. Dit was voor deze afdeling gelukkig niet nodig.

Tegen 12.15 uur zagen we grote koppels duiven zeer laag overkomen. Mogelijk zochten zij de lage luchtweerstand op. Het mooie is dat de afdeling 8 en 11 ook zo rond 10.00 gelost werden. En aan deze duiven kun je dan wat aflezen, wat tijden betreft.

Vorige week was H. Bosch uit Ermelo de gevierde winnaar, maar deze week moest hij het afleggen bij de Comb. Van Zoeren.

Ook H. Scholten, in de B-groep van de lokale vereniging, kon het niet redden. Hij kreeg wel een prachtig boeket bloemen.

Voor Putten was de uitslag alsvolgt:

Comb. Van Zoeren 1 Comb. Verbree 2-8 H. Scholten 3 H. v/d Kraats 4 M. Kieft 5 K. v/d Broek & Zn. 6-7 G. Doppenberg 9-10

G.J. van Putten viel deze week buiten de top 10.

Regionaal was de duif van de Comb., Van Zoeren goed voor de 7e plaats tegen 3.323 duiven in de A2, 26ste in Afd. & Noord tegen 8.418 duiven en 108ste in de afd. & tegen 19.326 duiven!!!!

Jeuglid Kiki van Zoeren behaalde een mooie 36ste plaats in Putten met haar eerst aangetekende duif. Zij klokte er 3 binnen 30 seconden!. Het is zo jammer dat er geen nieuwe aanwas van jeugdleden is. Op deze manier sterft het helemaal uit. Het lijkt mij, dat het een taak van de vereniging is om jeugdleden te werven en financiëel te ondersteunen. Dit i.p.v. bij elkaar de vliegen af te vangen.

A.s. zaterdag 1 mei gaan de duiven gelost worden vanuit Etroeungt, plm. 270 km van Putten. Vorig jaar, 6 juni, behaalde H. Scholten de 1ste plaats met een stevige ZW wind. Zijn duif behaalde toen een snelheid van 1796,106 meter per minuut, oftewel bijna 108 km per uur. Dat is zeer snel en alleen haalbaar met de wind op de staart. Het ziet er niet naar uit, dat het deze keer weer gaat gebeuren. De verwachting is momenteel WnW tot NW wind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie