Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Houd vol, nog even

29 april 2021 om 11:05 Politiek

Dinsdag vierden wij Koningsdag voor het tweede achtereenvolgende jaar vanuit huis. Ook de 4 meiherdenking vindt volgende week opnieuw in aangepaste vorm plaats.

De uitbraak van het coronavirus houdt ons inmiddels al ruim een jaar in de greep. Dat heeft impact. 2.100 plaatsgenoten raakten, vanaf vorig jaar maart, besmet. Dat leidde tot een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames. In Putten betreuren wij inmiddels 17 dodelijke slachtoffers.

DRUK Dat zijn nare cijfers. Gelukkig gloort er enig licht aan de horizon. 5 miljoen inwoners van ons land zijn inmiddels tenminste eenmaal gevaccineerd. Iedere seconde krijgen 2 inwoners van ons land een vaccinatie. Daarmee zit het tempo er nu goed in. En hoewel de druk op de zorg nog steeds aanzienlijk is, mogen wij vanaf vandaag weer iets meer. De avondklok is vervallen. Wij kunnen weer zonder afspraak naar de winkel, de terrassen gaan beperkt open en op de markt staan weer meer kramen.

WAARDERING U allen, een enkele uitzondering daargelaten, heeft zich het afgelopen jaar alleszins goed aan de regels gehouden. Graag spreek ik daar, namens het gemeentebestuur, mijn waardering voor uit. Ik vraag u tegelijkertijd ook om nog even vol te houden. Corona is niet weg. Ook in Putten ligt een uitbraak op de loer. Iedere dag opnieuw. Houd het hoofd er dus bij en ga alléén naar de winkel. Ga naar de markt voor de boodschappen; maak er geen uitje van. Houd afstand op het terras.

BROOS Natuurlijk vind ook ik het fijn dat wij weer iets meer mogen. Tegelijkertijd vraagt de nieuwe vrijheid om verantwoordelijkheid van onze allemaal. Ik herhaal het nog maar eens: alleen samen krijgen wij corona eronder. Als wij nu nog even volhouden, dan worden gaandeweg het jaar verdere verruimingen doorgevoerd. Dan hoeven wij niet langer over van alles en nog wat na te denken. Dan kunnen wij weer gewóón, zonder voorwaarden, bij elkaar op bezoek. Dan kunnen wij weer eens uit eten. Samen naar de kerk, naar de muziekvereniging, het zangkoor en naar de sportclub. Dan wordt alles weer een beetje zoals het ooit was.

Ik kijk daar reikhalzend naar uit. U vast ook. Dus houd vol, nog even.

H.A. Lambooij, burgemeester

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie