Afbeelding
Archieffoto JongPutten

Lokaal Sportakkoord stimuleert initiatieven die bewegen bevorderen

11 mei 2021 om 11:45 Overig

PUTTEN In de gemeente Putten is in 2020 een Lokaal Sportakkoord opgesteld. Hierin staan afspraken en ambities van maatschappelijk betrokken partijen zoals sportverenigingen en zorgpartijen. Om deze afspraken te hanteren en de ambities uit te voeren is er een uitvoeringsbudget beschikbaar gesteld. Vanaf vandaag is het mogelijk voor inwoners, instellingen en verenigingen hier een beroep op te doen.

Initiatieven die in lijn zijn met het Lokale Sportakkoord kunnen een budgetaanvraag doen. Denk hierbij aan sportevenementen of duurzame materialen die het bewegen bevorderen. Dit kan grootschalig zijn voor de hele gemeente Putten, maar ook initiatieven op wijkniveau zijn welkom. Daarbij is er toegang tot services. Hieronder vallen meer dan honderd trainingen vanuit NOC*NSF voor deskundigheidsbevordering binnen bijvoorbeeld een sportvereniging.

Wanneer een individu, vereniging of instelling een aanvraag wilt doen, kan hiervoor het aanvraagformulier worden ingevuld. Alle stappen hiervoor zijn te vinden op www.jongputten.nl/sport-en-beweegakkoord

Er is een kernteam opgericht om alle aanvragen te beoordelen en het aangevraagde bedrag te honoreren. Dit team bestaat uit mensen die verschillende partijen vertegenwoordigen die zich in het dagelijks leven bezig houden met sport en bewegen in de gemeente Putten. Iedere 6 weken komt dit team bij elkaar om de aanvragen te beoordelen, zodat de initiatiefnemers snel aan de slag kunnen.

AMBITIES EN THEMA’S Er is een plaatselijk sportakkoord samengesteld welke te vinden is op eerder genoemde website. Hierin staan alle ambities en thema’s in detail uitgewerkt, waardoor initiatiefnemers kunnen kijken of hun plannen overeenkomen met het sportakkoord. De thema’s die destijds zijn opgesteld zijn:

• Een leven lang gezond

• Gezonde sportorganisaties

• Sport, spelen en bewegen in de buurt

• Het positieve voorbeeld

NATIONAAL SPORTAKKOORD Het Lokaal Sportakkoord is onderdeel van het Nationaal Sportakkoord. Met het Nationaal Sportakkoord willen de sport, de gemeenten en de rijksoverheid samen met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de kracht van sport in Nederland nóg beter benutten. Bij het lokale Sportakkoord hebben gemeenten de belangrijke rol voor het vaststellen en uitvoeren op lokaal gebied. Dit mogen gemeenten dan ook zelf vormgeven.


MEER INFORMATIE Meer weten over het Lokale Sportakkoord of wilt u een aanvraag indienen en heeft u nog vragen? Kijk dan op www.jongputten.nl/sport-en-beweegakkoord of neem contact op met Kelvin van den Broek van JongPutten. Te bereiken via kvdbroek@putten.nl of 06-30994494.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie