Koningin Máxima kijkt toe hoe de vlag van de Gabriëlschool wordt gehesen in Radio Kootwijk.
Koningin Máxima kijkt toe hoe de vlag van de Gabriëlschool wordt gehesen in Radio Kootwijk. Sander van Glist

Koningin Máxima bij hijsen Puttense vlag Méér Muziek in de Klas

11 mei 2021 om 17:13 Onderwijs

PUTTEN In aanwezigheid van koningin Máxima is maandag in Radio Kootwijk de winnende vlag gehesen van de Gabriëlschool uit Putten voor Méér Muziek in de Klas Noordwest-Veluwe. 

Máxima is erevoorzitter van de landelijke stichting Méér Muziek in de Klas. Zij bezocht Radio Kootwijk, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel, waaronder MuziekAkkoord Zwolle en Muziekakkoord Noordwest-Veluwe. 

Daarnaast werd met een beperkt aantal bezoekers gevierd dat het goed gaat met muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50 Dagen Muziek’, ter ere van de vijftigste verjaardag van de erevoorzitter. Inzet van de stichting is structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen.

MUZIEKAKKOORD Eerder op de dag was in Harderwijk het muziekakkoord voor 76 scholen in de regio Noordwest-Veluwe bekrachtigd. Daarin zijn de ambities vastgelegd voor structureel muziekonderwijs in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg, en Nunspeet. 

Scholen, muziekverenigingen, kinderopvang, culturele partijen, muziekaanbieders, opleidingen voor leraren in het basisonderwijs (pabo’s), conservatoria, CultuurOost en de vijf gemeenten starten een intensieve samenwerking. Het gezamenlijke doel is ieder kind in de regio zowel op school als in de vrije tijd in aanraking te brengen met muziek. Per gemeente is er een lokaal actieplan.

Vanwege de coronamaatregelen werd het oorspronkelijke feestelijke programma verruild voor een ondertekening in kleine kring in de raadszaal van het Stadhuis van Harderwijk. Namens Putten werd dat gedaan door wethouder Roelof Koekkoek, directeur Sander van Zomeren van de Gabriëlschool en Wim Jansen van fanfarekorps Excelsior.

GABRIËLSCHOOL Onder de deelnemende scholen was een wedstrijd uitgeschreven om een vlag te ontwerpen voor Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe. Winnaar was zoals gezegd de Gabriëlschool uit Putten. Om precies te zijn Zebra-groep 3/4/5 onder leiding van juf Marlies Koster, tevens cultuurcoördinator van de school, en juf Gonnie van Vliet.

Directeur Sander van Zomeren toont de winnende vlag van de Gabriëlschool met de kinderburgemeester van Harderwijk.
De kinderburgemeester van Harderwijk hijst de winnende vlag van de Gabriëlschool.
Afbeelding
Wethouder Roelof Koekkoek 'ondertekent' namens de gemeente Putten het Muziekakkoord Noordwest-Veluwe.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie