Artistieke impressie van het plan.
Artistieke impressie van het plan. Roordink Architecten

Negen woningen en 28 appartementen op Gervenhof en Boni-locatie

12 mei 2021 om 18:59 Overig

PUTTEN Van de Kolk Ontwikkeling en burgemeester en wethouders hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van de Gervenhof en de Boni-locatie in Putten. Plan is om op beide locaties negen woningen en 28 appartementen te realiseren.

,,Een prachtige impuls voor de woningbouw in Putten. Goed dat er nu schot in de zaak zit”, meldt verantwoordelijk wethouder Ewoud ’t Jong in een persbericht. Ook directeur Robert Hoekstra van Van de Kolk uit Garderen is blij met de overeenstemming. ,,Het heeft al met al even geduurd, maar dit is echt een belangrijke stap vooruit”.

VEELOMVATTEND De plannen zijn volgens de gemeente veelomvattend. ,,Op de huidige plek van de Boni aan de Dorpsstraat-Achterstraat komen negen ‘grondgebonden’ woningen (ééngezins en levensloopbestendig). Daartoe wordt het pand van de Boni-supermarkt op deze locatie gesloopt. Het aanpalende pand aan de Dorpsstraat 97 wordt getransformeerd tot woonlocatie. Aan de Gervenhof komen in het gebouw van de voormalige meubelzaak Kok de nieuwe Boni en retail (daghoreca of winkels). Dit gebouw wordt deels gesloopt.’’

De 28 nieuwe appartementen worden deels (12) op de locatie van het bestaande magazijn en deels (16) boven op de nieuwe Boni gebouwd, aldus de gemeente. ,,De verhuizing in 2020 van de kringloopwinkel Overnodig naar de Achterstraat maakt ook onderdeel uit van de plannen. Zij zijn blij met de nieuwe locatie. De plannen voorzien tevens in de realisatie van een groot aantal extra parkeerplaatsen.’’

BETAALBAAR De gemeente Putten is blij met de overeenkomst. ,,Heel wat inwoners zijn op zoek naar huisvesting. Dit plan voorziet in de bouw van 37 woningen. Dat is een mooi aantal. Daarbij sluit dit bouwplan mooi aan bij het Centrumplan dat in uitvoering is”, aldus wethouder ’t Jong. Hij vindt het verder belangrijk dat het plan ook voorziet in de realisatie van woningen in categorie sociaal/betaalbaar: ,,Zestien van de 28 te realiseren appartementen aan de Gervenhof vallen in deze categorie. Formeel hadden dat er twee meer moeten zijn, maar dat bleek financieel-technisch net een brug te ver. Dat is jammer, maar als college wilden wij nu echt doorpakken. Dit plan ligt er immers al even.”

Ook de ontwikkelaar wil nu doorpakken. ,,De vraag naar woningen is groot in Putten. Zaak is nu om vaart te maken en ook de vaart er in te houden”, zegt Robert Hoekstra van Van de Kolk. Inmiddels zijn de eerste schetsen gereed. ,,Het wordt prachtig wonen, op een prachtige plek met alle voorzieningen binnen handbereik.”

PLANNING De ontwikkelaar gaat nu door met het verder voorbereiden en uitvoeren van de plannen. De gemeente gaat aan de slag met de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan. De start van de bouw van de woningen aan Dorpsstraat-Achterstraat en aan de Gervenhof staat gepland voor begin 2023.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie