Fanfarecorps Excelsior 2019
Fanfarecorps Excelsior 2019 Damian Ruitenga

Excelsior doet mee aan actie Prins Bernhard Cultuurfonds

22 mei 2021 om 15:56 Verenigingen Deel je nieuws

Van 28 mei tot en met 5 juni doet Fanfarecorps Excelsior Putten mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Excelsior voert actie om nieuw instrumentarium voor het Opleidingsorkest aan te schaffen.

Fanfarecorps Excelsior heeft ruim 45 leden van elke leeftijd. Samen treden zij vaak op bij feestelijke gebeurtenissen en bij herdenkingen in het dorp. De muziek van Excelsior verbindt! Excelsior heeft een opleidingsprogramma voor jongeren. Hiervoor zijn nieuwe instrumenten nodig. Excelsior hoopt met de opbrengst van de actie het geld bij elkaar te halen zodat nog meer jonge mensen muziek leren spelen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto bedrag weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Houdt komende weken dus uw mobiel en onze social media in de gaten met informatie hoe u gemakkelijk digitaal een gift aan ons over kunt maken!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie