Afbeelding
Dierenambulance Noord-West Veluwe

Losgebroken kalf teruggevonden tussen de bosjes in Putten

22 mei 2021 om 16:44 Dieren

PUTTEN Dierenambulance Noord-West Veluwe heeft vrijdagavond een ontsnapt kalf teruggevonden in Putten. Het dier was twee dagen geleden ontsnapt bij een boer. Een wandelaar had het dier in een houtwal in Putten gezien en de dierenambulance ingeschakeld. 

Naar aanleiding van het telefoontje gingen medewerkers van de dierenambulance naar Putten. Daar aangekomen zat het kalf goed verstopt tussen de takken en boomstammen. ,,Met meerdere behulpzame omwonenden konden we ervoor zorgen dat het kalf op de plek bleef staan”, laat Dierenambulance Noord-West Veluwe weten. ,,Onze collega heeft een bevriende boer in de buurt wonen en waagt een telefoontje of zij misschien weten of er ergens een kalf vermist wordt. Wat blijkt? Zij zijn sinds twee dagen een kalf kwijt dat na een uitbraak uit stal nog niet teruggevonden is en waar ze al met vele mensen naar op zoek zijn geweest.”

TRAILER Om het kalf uiteindelijk veilig terug op stal te krijgen, heeft de dierenarts het dier een lichte verdoving gegeven. ,,Om het vangen en opladen op de trailer met zo min mogelijk stress te laten verlopen”, legt de dierenambulance uit. Toch verliep de reddingsactie iets anders dan gepland, want door de verdoving liep het kalf een ander weiland in dan de medewerkers van de dierenambulance hadden gepland. Maar dankzij een behulpzame buurman kon de boer met de trailer over zijn land naar het kalf rijden. De verdoving was inmiddels zover uitgewerkt dat het kalf zelf naar de trailer kon lopen. 

De boer had een ander koe meegenomen, zodat het voor het kalf al wat bekender was. Zo kwam het vermist kalf vrijdagavond weer veilig thuis. ,,Met dank aan alle mensen die hebben geholpen, rustig bleven en meedachten om het kalf weer veilig thuis te krijgen”, aldus Dierenambulance Noord-West Veluwe.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie