Eerste Marathonvlucht voor de duiven

26 mei 2021 om 18:24 Overig Deel je nieuws

Dinsdag 25 mei werden de duiven ingekorfd voor de eerste Marathonvlucht vanuit Limoges, Frankrijk.

Dit zal een zogenaamde overnachtingsvlucht worden. De duiven worden dan vrijdags in de middag gelost en zullen zaterdagmorgen vroeg op de klep vallen.

Dit is een aparte discipline binnen de duivensport. Voor de duiven alsook voor de duivenmelkers. Lange afstanden tot wel boven de 1000 kilometer en het lange wachten voor de liefhebbers.

Er doen deze week 4 Puttenaren mee aan deze vlucht. Wout v/d Hoek, Reint v/d Hoek (geen familie), Gerrit Doppenberg en Mattheus Kieft. We merken dat het aantal liefhebbers afneemt. Zo zijn er verschillende, die ons de afgelopen jaren zijn ontvallen. Het zou dus zeer welkom zijn, als er meer mensen zich bij de huidige Marathonvliegers voegen.

In totaal werden er in Putten iets van 100 duiven ingekorfd van diverse personen. Putten is een zogenaamd NIC. Dat houdt in dat andere verenigingen hier komen inkorven, een centraal punt.

Twee jaar geleden werd er ook gevlogen vanuit Limoges.

De afstand is plm. 774 kilometer naar Putten. In de afdeling 7 deden er 193 melkers mee tegen 1.320 duiven.

Reint v/d Hoek werd 14e met de duif die om 08.08.14 uur klokte. Wout v/d Hoek pakte de 41ste plaats met 08.55.35. Gerrit Doppenberg de 152ste met 10.10.31 en Mattheus Kieft de 168ste met 10.13.09.

Bij Marathonvluchten zijn de verschillen in kloktijden zeer groot. Bij Vitesse vluchten is dit zeer gering.

Wout v/d Hoek had in 2019 20 duiven mee en dit jaar gaan er 10 mee. Hij hoopt, net als de anderen, dat hij er goed bij zit. De wind zit wel tegen. In Limoges gaan ze los met een Oostenwind en in Nederland draait dit naar Noord. (weeronline verwachting).

De verwachting is dan ook,dat de duiven zich pas rond de klok van tienen melden voor het ontbijt.

Speciale training voor deze Marathon duiven is er niet. Je geeft ze mee tot aan de Midfond. En daarna moeten ze zich bewijzen op de lange afstandvluchten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie