Werk van Sylvia van Roemburg
Werk van Sylvia van Roemburg Eigen foto

Atelierroute Putten 2021 gaat door

27 mei 2021 om 13:35 Evenementen

PUTTEN In het weekend van 18, 19 en 20 juni 2021 wordt voor de 23ste keer de Atelierroute Putten georganiseerd. Puttense kunstenaars exposeren hun werk, de meesten in hun eigen atelier. Voor het publiek een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken. Sommigen ruimen ook een plaatsje in voor één of meer gastexposanten.

Vorig jaar kon de Atelierroute niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Marijke Sondorp, voorzitter van de Atelierroutiers: ,,De versoepelingen gaan door, musea mogen weer open, beeldentuinen en locaties voor kunst- en cultuurbeoefening krijgen groen licht. Ook de Atelierroute gaat door. Een weekend lang stellen de kunstenaars hun ateliers open. Daarbij gaan we ervan uit dat bezoekers zich aan de basisregels voor corona houden en thuisblijven wanneer ze coronagerelateerde klachten hebben. Maar omdat de actualiteit snel kan wijzigen, raden we aan om de website Atelierrouteputten.nl te raadplegen voordat u de ateliers gaat bezoeken.”

Op deze website is een overzicht te vinden van de deelnemende kunstenaars en een kaartje laat zien waar de ateliers zich bevinden. Tijdens de route zijn de ateliers geopend op vrijdag 18 juni van 13.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 19 en zondag 20 juni van 11.00 tot 17.00 uur

THEMA-EXPOSITIE Het thema ‘Vrijheid’ van vorig jaar, 75 jaar na de bevrijding, hebben de kunstenaars aangehouden voor dit jaar. In de hoop dat er aan het begrip vrijheid een extra dimensie – bevrijd van het coronavirus – kan worden toegevoegd.

In de Kunstkelder van het gemeentehuis van Putten wordt een speciale thema-expositie ingericht. De deelnemende leden exposeren hier met één of meer werken binnen het thema ‘Vrijheid’, ieder vanuit zijn eigen discipline, inspiratie en creativiteit. Dit leidt tot een bijzondere en gevarieerde verzameling kunstwerken. Deze expositie in de Kunstkelder is ook tijdens de Atelierroute gedurende alle dagen geopend. Na de Atelierroute is de expositie nog tot en met 10 juli 2021 te bezoeken op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Vanwege corona is de officiële opening van de 23ste Atelierroute op donderdag 17 juni afgelast.

De ingang van de Kunstkelder is aan de achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat). Toegang voor mindervaliden is via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve in het weekend.

Werk van Hans Krudde
Werk van Els Schipper
Werk van Els Schipper
Werk van Jolette van Eijden
Werk van Jolette van Eijden
Werk van Marijke Sondorp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie