Afbeelding
Pixabay

6,6 procent van de Puttenaren zou meer willen werken

28 mei 2021 om 10:00 Economie

PUTTEN De groep mensen die (meer) wil werken is vorig jaar gegroeid. Volgens het CBS steeg het zogenoemd ‘onbenut arbeidspersoneel ‘ in de provincie Gelderland van 7,5 procent van de beroepsbevolking in 2019 naar 7,9 procent vorig jaar. Het cijfer van de gemeente Putten ligt op 6,6 procent, wat een stuk lager is dan het landelijke cijfer van 8,5 procent.

Onder de noemer ‘onbenut arbeidspersoneel’ vallen werklozen die op zoek zijn naar een baan of bijvoorbeeld flexwerkers die meer willen werken. Het CBS telt die groepen bij elkaar op en deelt ze vervolgens door het aantal inwoners van 15 tot 75 jaar, ofwel de beroepsbevolking. 

Op onderstaande kaart vind je per gemeente het onbenut arbeidspotentieel terug. Dit is een optelsom van het percentage werklozen, semiwerklozen en het percentage onderbenutte deeltijdwerkers. De optelsom van deze groepen is afgezet tegen de totale bevolking binnen een regio van 15- tot 75 jaar. Hiermee kom je op een relatief cijfer: het percentage onbenut arbeidspotentieel.


De ontwikkeling per provincie is te zien in onderstaande grafiek.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie