Vrijwilligers aan de slag voor NL Doet op Landgoed Schovenhorst
Vrijwilligers aan de slag voor NL Doet op Landgoed Schovenhorst Henk Hutten

Putten steekt handen uit de mouwen tijdens NLdoet

28 mei 2021 om 17:03 Evenementen

PUTTEN Heel wat Puttenaren steken dit weekend de handen uit de mouwen voor NLdoet. Van de 5433 klussen die zijn aangemeld bij NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, zijn er vier klussen te vinden in Putten. 

In Kringloopwinkel ‘Het Lokaal aan de Ambachtstraat worden zaterdag 29 mei stellingen gebouwd, zodat de goederen die worden aangeleverd beter gesorteerd kunnen worden. Opgeven voor deze actie kan nog via www.nldoet.nl 

BLOEMETJES BUITEN ZETTEN De terrassen van de woningen Amalia, Alexia en Ariane aan het Schauwplein werden vandaag al ‘zomerklaar’ gemaakt en opgefrist met bloemen en planten. Ook voor de dagopvang wilde Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Zorg de bloemetjes buiten zetten. Samen met de vrijwilligers werden de bloembakken ververst en opgevrolijkt met plantjes.
,,Door de terrassen weer uitnodigend te maken, een tuin vol vrolijk- en fleurigheid komen onze bewoners, bezoekers en vrijwilligers weer gezellig de gezonde buitenlucht in. Naast een keur aan verschillende bloemen en planten, kunnen zij dan genieten van alle prachtige vogels en insecten die deze aantrekken. Daarbij krijgen de bewoners met groene vingers er een heerlijke dagvulling bij met het verzorgen en onderhouden van de plantjes’’, aldus de organisatoren van de actie.

SCHOVENHORST Ook op Landgoed Schovenhorst waren vanochtend al een kleine twintig vrijwilligers vroeg in de veren. Samen maakten ze alle paden weer netjes en werden hekken, banken, palen en naambordjes van de speciale bomen schoon geschrobd. Het speelbos werd opgeruimd, hutten werden afgebroken en de picknickplaatsen werden weer netjes gemaakt. Ook in de ommuurde tuin gingen de vrijwilligers aan de slag en de buitenkant van de Werkstee werd netjes gemaakt. Rondom en in de Bostoren werd geveegd en de toren werd helemaal schoongemaakt. 

PARELSTAETE De bewoners van Parelstaete (mensen met een verstandelijke beperking) worden morgen verrast met een verwenmiddag. ,,We hadden dit voor vorig jaar allemaal al geregeld. Het coronavirus gooide roet in het eten. Met de vrijwilligers hadden we toen gelijk al afgesproken dat we deze leuke middag gewoon een jaar later doen’’, aldus de organisatie.

Voor het Oranje Fonds gaan gezondheid en veiligheid boven alles. Daarom is NLdoet in januari uitgesteld van 12 en 13 maart naar 28 en 29 mei. Ook nu wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden en worden de diverse belangen tegen elkaar af gewogen. Veel maatschappelijke organisaties en kwetsbare mensen hebben juist in deze tijd extra ondersteuning nodig van vrijwilligers. Het is nog belangrijker dan voorheen dat mensen naar elkaar omkijken, en met NLdoet kunnen vrijwilligers iets betekenen voor een ander.

Meer informatie over de klussen en aanmelden kan via www.nldoet.nl.

De bewoners van Parelstaete werden zaterdag verrast met een verwenmiddag.
Vrijwilligers aan de slag voor NL Doet op Landgoed Schovenhorst
Vrijwilligers aan de slag voor NL Doet bij woningen/dagbesteding aan het Schauwplein
Vrijwilligers aan de slag voor NL Doet bij woningen/dagbesteding aan het Schauwplein
De bewoners van Parelstaete werden zaterdag verrast met een verwenmiddag.
De bewoners van Parelstaete werden zaterdag verrast met een verwenmiddag.
In Kringloopwinkel ‘Het Lokaal aan de Ambachtstraat werden zaterdag stellingen gebouwd, zodat de goederen die worden aangeleverd beter gesorteerd kunnen worden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie