De dagbestedingslocatie van InteraktContour in Ermelo.
De dagbestedingslocatie van InteraktContour in Ermelo. InteraktContour

Cliënten dagbesteding InteraktContour naar andere aanbieders

31 mei 2021 om 10:15 Zorg

REGIO De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben half april de aanbesteding voor de Wmo-ondersteuning afgerond. Veel aanbieders gaan door met de ondersteuning die zij al boden. Er zijn nieuwe aanbieders die per 1 juni starten en een aantal zal hun dienstverlening moeten beëindigen. InteraktContour is een van de grotere aanbieders in de regio die stopt met het aanbieden van dagbesteding onder de Wmo. De cliënten moeten in juni naar een aanbieder die wel een contract voor dagbesteding heeft afgesloten. Om ervoor te zorgen dat deze overgang soepel verloopt, werken InteraktContour, de gemeenten en de nieuwe aanbieders nauw samen.

Wethouder Willem Krooneman van Elburg, namens de samenwerkende gemeenten: ,,Natuurlijk staat passende zorg voor de cliënten voorop. Met InteraktContour is afgesproken dat zij hun dienstverlening voortzetten tot maandag 14 juni. Daarna zal de dienstverlening door andere aanbieders overgenomen worden. Zij spannen zich in om ervoor te zorgen dat er continuïteit is van ondersteuning en dat de overgang zo goed en zorgvuldig mogelijk verloopt. Daar zijn wij hen als gemeenten dankbaar voor. We hopen dat onze inwoners zich bij de nieuwe aanbieders snel op hun plek voelen.”

Ambulante Hulpverlening Midden Nederland (AHMN) en Combinatiezorg (EBC, stichting Ontmoeting en Eleos) zullen in samenwerking met andere aanbieders de dienstverlening overnemen. In Harderwijk zal De Aanleg als locatie openblijven, in Ermelo zal de dagbesteding worden voortgezet via locatie Materra van AHMN.

Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour: ,,InteraktContour betreurt het ten zeerste de dagbesteding voor Wmo-cliënten te moeten sluiten op de Veluwe. Op dit moment werkt InteraktContour mee aan de overdracht naar nieuwe zorgaanbieders.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie