Archieffoto van de flitspaal op de Voorthuizerstraat.
Archieffoto van de flitspaal op de Voorthuizerstraat. Donkersgoed Multimedia

Tweeduizend flitsboetes minder in Putten in eerste vier maanden 2021

1 juni 2021 om 16:56 Verkeer en vervoer

PUTTEN De drie flitspalen in Putten waren in de eerste vier maanden van dit jaar goed voor in totaal 7.640 boetes. Dat is een daling van ruim tweeduizend in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toen waren dat er 9.708.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). De flitspaal op de Voorthuizerstraat (ter hoogte van nummer 69) heeft met afstand de hoogste score: vanaf 1 januari tot en met 30 april ging het om 5.090 boetes (vorig jaar 6.346). Deze flitspaal werd overigens in de afgelopen nieuwjaarsnacht omver getrokken en vernield en was daardoor tijdelijk buiten gebruik.

De flitspaal op de Van Geenstraat (bij huisnummer 85) registreerde in de eerste vier maanden van dit jaar 1.946 keer een voertuig dat te hard reed. Vorig jaar waren dat er 2.536. Bij de flitspaal op de Harderwijkerstraat (ter hoogte van huisnummer 71) ging het om 604 boetes tegen 826 vorig jaar.

LANDELIJK In de eerste vier maanden van dit jaar werden landelijk ruim 764.000 flitsboetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard of door rood reden. Dat zijn minder boetes dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen waren de flitspalen gezamenlijk nog goed voor 944.000 prenten.

Het CJIB schrijft dat het lastig is een vergelijking tussen dit jaar en vorig jaar te maken, omdat de maatregelen tegen het coronavirus ook het verkeersbeeld sterk hebben veranderd. Het was namelijk aanzienlijk rustiger op de weg. Van de flitsboetes die van januari tot en met april werden uitgedeeld, kwam negen op de tien voor rekening van snelheidsovertreders. De rest werd uitgedeeld voor het rijden door een rood verkeerslicht. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie