Op zaterdag 19 juni zal het stoomgemaal ook weer draaien.
Op zaterdag 19 juni zal het stoomgemaal ook weer draaien. Eigen foto

Stoomgemaal Arkemheen weer open voor bezoek

7 juni 2021 om 12:32 Recreatie

PUTTEN Het stoomgemaal Arkemheen is vanaf morgen, 8 juni, weer open voor bezoek. Nog wel met de geldende Covid 19-regels. De vrijwilligers zijn blij en ontvangen bezoekers met open armen. Van dinsdag tot en met vrijdag is iedereen welkom van 10.00 tot 16.00 uur. En op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Op zaterdag 19 juni is het stoomgemaal ook weer in werking te bekijken. Het is de dag voor Vaderdag en wellicht een leuke tip voor een uitje. De stokers en de machinist kunnen van alles vertellen over het monumentale stoomgemaal uit 1882. De machine loopt gesmeerd en de buitenraderen scheppen het water uit de polder.

Een aanrader is ook de schitterende natuur rondom het stoomgemaal. In het bezoekerscentrum staat op de zolder nog de expositie Kijk op de Dijk. Deze is zeker de moeite waard; ook op anderhalve meter.

Zaterdag 19 juni is de toegangsprijs 4,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen t/m 14 jaar. Als het stoomgemaal niet in werking is, is de toegang gratis. Het stoomgemaal Arkemheen is te vinden op Zeedijk 6 in Nijkerk tussen fietsknooppunt 51 en 52.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie