Spanning op de Dagfond

7 juni 2021 om 12:31 Sport Deel je nieuws

Afgelopen donderdag werden in Putten door 8 deelnemers 68 duiven ingekorfd voor een vlucht van plm. 615 km van Vierzon naar Putten.

Maar gezien het slechte weer van afgelopen zaterdag konden de duiven niet gelost worden en moesten ze een extra nachtje in de manden blijven.

Alles bij elkaar, het weer - de extra overnachting – de warmte, heeft de duiven in mijn ogen toch niet goed gedaan.

Ze kwamen zeer onregelmatig aan, maar volgens kenners, zagen ze er beter uit dan de duiven die van de Vitesse vlucht terugkwamen.

Vorige week hadden we het er nog over, dat sommige duivenmelkers er totaal niet aan te pas kwamen op de vluchten van vorige week. En dat ze deze week wel zouden meedoen om de prijzen.

Aalt Boeve was er zo een. Deze week werd alles op de dagfond gespeeld en hij behaalde door deze tactiek de 2e plaats in Putten. Hij moest daarna nog ruim 30 minuten wachten voordat zijn 2e duif aankwam. Hij pakte in de regio A2 totaal 7 prijzen van de 22 ingekorfde duiven, een score van 32 procent.

Maar zoals op de vorige Dagfond vlucht was het wederom de Comb. Van Zoeren die de zege pakte in Putten. Maar niet alleen in Putten, ook de Regio A2 in de afdeling 7 was voor hen, terwijl ze in de afdeling 7 Noord net tekortkwamen voor plaats 1. In de gehele afdeling 7, tegen 4.398 duiven werd de 17e plaats behaald. Deze week niet goed genoeg voor de 3e teletekstnotering op rij.

Maar wel 5 van de 10 ingekorfde duiven in de regio A2 in de prijzen, een score van 50 procent.

Uitslag voor Putten:

Comb. Van Zoeren 1-3-9

A Boeve 2

G.J. van Putten 4

Comb. Verbree 5-8

G. Doppenberg 6-7-10

In de stand om het duifkampioenschap bij de lokale vereniging doet de Comb. Van Zoeren ook hele goede zaken. Momenteel zijn de plaatsen 1 t/m 4 voor hen (elke duif 2 keer in de prijzen).

Ook Kiki van Zoeren JL doet het momenteel goed in de rangschikking. Als eerste in de B-groep heeft ze on- en aangewezen al een gaatje geslagen met de nummer 5 in de A-groep, A. Boeve. Het seizoen is nog lang, maar de toon is inmiddels gezet.

Aanstaande donderdag worden de duiven ingekorfd voor een Midfond vlucht vanuit Melun, 457km hemelsbreed. De laatste keer in 2019 hield de Comb. Verbree huis met de 1ste 4 plaatsen in Putten. Kunnen ze dit weer??

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie