Afbeelding
Pixabay

Proef jeugdhulp bij huisartsen Putten verlengd tot april 2022

9 juni 2021 om 07:20 Zorg

PUTTEN Een proef met praktijkondersteuners voor de jeugd bij huisartsen in Putten wordt voortgezet tot 1 april 2022. 

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De ondersteuning is bedoeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met psychische en psychosociale klachten en problemen. ,,Hierdoor kan laagdrempelige, snellere en vooral passende zorg worden geboden’’, aldus het college. 

PSYCHOLOOG Sinds mei 2019 werkt een gezondheidspsycholoog acht uur per week bij Gezondheidscentrum Putten en vanaf april 2020 ook een basispsycholoog voor acht uur per week bij Gezondheidscentrum Da Costa in Putten. 

In Ermelo, Nunspeet, Harderwijk, Elburg en Oldebroek lopen onder de vlag van GezondVeluwe eveneens experimenten in huisartsenpraktijken met specialistische ondersteuning voor jeugdigen.

PROBLEMEN Tot maart dit jaar zijn door de praktijkondersteuners ruim tweehonderd gesprekken gevoerd met meer dan zeventig kinderen en tieners. De verdeling tussen jongens en meisjes was ongeveer gelijk. Problemen die aan bod komen zijn onder meer angst, dwang, stemming, hyperactiviteit, oppositioneel gedrag, sociale interactie, trauma- en/of rouwverwerking en onzekerheid.

SNEL TERECHT De ervaringen zijn positief, aldus twee huisartsen begin maart tijdens een commissievergadering. Tijdens een presentatie werd een moeder geciteerd: ,,Het is heel prettig dat er iemand in de huisartsenpraktijk is. We konden heel snel terecht en het is ook sneller schakelen.’’ 

In de periode tot april 2022 wordt volgens het Puttense college bekeken welk vervolg deze proef krijgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie