Overhandiging van de opbrengst van de Peru-actie. Van links naar rechts: Jolanda Beijer en Cora Lindeboom namens CNS Putten en Danny Schurink (GZB).
Overhandiging van de opbrengst van de Peru-actie. Van links naar rechts: Jolanda Beijer en Cora Lindeboom namens CNS Putten en Danny Schurink (GZB). GZB

Scholieren Putten zamelen 15.000 euro in voor kinderen in Peru

16 juni 2021 om 11:19 Maatschappelijk

PUTTEN Meer dan 1.300 kinderen van acht CNS-scholen in Putten en één in Uddel hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen voor leeftijdsgenoten in Peru. Er werden klusjes gedaan en ansichtkaarten en chocolade verkocht. De totale opbrengst is liefst 15.000 euro.

Wekenlang stond op de negen scholen van CNS Putten alles in het teken van Peru in Zuid-Amerika. ,,Veel kinderen in dit land kunnen niet meekomen in het schoolsysteem’’, zegt relatiebeheerder Danny Schurink van zendingsorganisatie GZB. 

,,Ze presteren slecht op school en vertonen lastig gedrag, waardoor ze vaak al op jonge leeftijd worden afgeschreven als dom, koppig of niet intelligent genoeg. Een groot deel van deze kinderen is afkomstig uit gezinnen met problemen als alcohol- en drugsverslaving, gescheiden ouders en agressie. Een aantal kerken in Peru ziet de nood bij deze kinderen en biedt naschoolse opvang en extra onderwijs aan. Dit vindt plaats in een veilige omgeving met aandacht voor normen en waarden vanuit de Bijbel. De liefde, aandacht en begeleiding doet de kinderen goed, merken ouders én de scholen.’’

De verkochte ansichtkaarten zijn gemaakt door Rosa Geluk, die samen met haar man Matthijs voor de GZB in Peru werkt. Ook een bakkerij uit Ridderkerk werkte aan de actie mee door luxe chocoladeproducten voor een klein bedrag beschikbaar te stellen.

IJSJES Om de kinderen te stimuleren, waren er ook wedstrijdelementen. Scholieren konden meedoen aan een kleurwedstrijd met een tekening van Rosa Geluk. In totaal waren er acht prijswinnaars, uit elke groep één. En op de Prins Willem-Alexanderschool in Uddel, ook onderdeel van CNS Putten, was het helemaal feest. ,,Omdat zij gemiddeld per leerling de hoogste opbrengst hadden, werd iedereen verrast met een heerlijk ijsje.’’

Deze week werd een zelfgemaakte cheque met daarop het bedrag van 15.000 euro bij het CNS-kantoor in Putten overhandigd aan Danny Schurink van de GZB. ,,Alle kinderen die zich hebben ingezet voor Peru: heel hartelijk dank!’’, aldus Schurink.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie