De ondertekening vond plaats op de plek waar het nieuwe bouwdeel komt. Daarna werd geproost op de samenwerking.
De ondertekening vond plaats op de plek waar het nieuwe bouwdeel komt. Daarna werd geproost op de samenwerking. St Jansdal

Bouwstart nieuwe vleugel St Jansdal komend najaar

16 juni 2021 om 15:30 Zorg

HARDERWIJK Ziekenhuis St Jansdal heeft dinsdag een bouwteamovereenkomst getekend met Goossen Te Pas Bouw en Unica Installatietechniek voor het nieuwe Bouwdeel Zuid in Harderwijk. De bouwstart is naar verwachting in het najaar.

In de nieuwe vleugel komt een groot aantal afdelingen, waaronder een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. 

Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. ,,Dit betekent dat de andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust gaan ervaren’’, meldt het ziekenhuis in een persbericht.

MINIMALE OVERLAST ,,Een bouwtraject is altijd een optelsom van veel factoren, waarbij goede samenwerking essentieel is. Wij zijn erg dankbaar dat we samen met deze bouwteampartners op volle kracht vooruit kunnen met de bouw van ‘Zuid’. Deze ziekenhuisvleugel is een enorme kwaliteitsimpuls voor het ziekenhuisgebouw. Direct na de bouw van de nieuwe vleugel starten we met de renovatie van het beddenhuis. Doordat afdelingen doorschuiven naar de nieuwbouw, wordt de overlast voor de patiënten tot een minimum beperkt”, meldt manager bouw en huisvesting Anita van der Haar van het ziekenhuis.

GEEN ONBEKENDEN In het contract staan afspraken tussen de deelnemende partijen om de bouwvoorbereiding goed te laten verlopen. Goossen Te Pas Bouw en Unica Installatietechniek zijn geen onbekenden voor St Jansdal. De inmiddels in gebruik genomen nieuwe vleugel voor radiologie en de polikliniek cardiologie in Harderwijk zijn ook door deze bedrijven gebouwd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie