Rudy Sakkers met zijn gewonnen prijzen
Rudy Sakkers met zijn gewonnen prijzen j vd bor

Rudy Sakkers verslaat zijn vader

20 juni 2021 om 17:54 Sport Deel je nieuws

Rudy Sakkers uit Putten heeft zondagmiddag in de finale van het eerste live dartstoernooi van 2021 in Ermelo gestaan. Helaas kwam hij in de finale 1 punt te kort en verloor hij met 5-4 van Dennis Berkhof. Hij werd dus tweede van het toernooi.

Tijdens de lockdown vanaf oktober heeft 0341 activiteiten direct een online dartscompetitie georganiseerd. De deelnemers belden via whatsapp met elkaar om zo de wedstrijden te spelen. Het is de eerste keer in 2021 dat er een dartstoernooi in Ermelo is gehouden waarbij de deelnemers samen op een dartbaan stonden.

Via een knock-outsysteem bleven uiteindelijk de beste vier over. In de halve finale kwamen Rudy Sakkers en zijn vader Evert Sakkers elkaar tegen.  Deze wedstrijd won Rudy met 4-2 zodat hij in de finale kwam. In de andere halve finale verloor Janno van Oene met 4-0 van de uiteindelijke winnaaar van het toernooi.

De prijs voor de hoogste finish ging ook naar Rudy Sakkers met 100 punten. Hoewel hij niet het toernooi won, kon hij wel als enigste 2 bekers in ontvangst nemen.

Hoewel het voor 0341 activiteiten zeer leuk en dankbaar werk was om de online dartscompetitie te regelen hopen zij dit voor het laatst te hebben gedaan. “We gaan ook niet verder met een live dartscompetitie omdat in Harderwijk, Ermelo en Putten voldoende dartscompetities en wedstrijden worden georganiseerd.” aldus de organisatie. “Wij willen ons graag inzetten voor kleinschalige activiteiten die nog niet of weinig aanwezig zijn in de regio.”