Begraafplaats Schootmanshof in Putten.
Begraafplaats Schootmanshof in Putten. Henk Hutten

Alleen bloemen in vazen naast graven in Putten

21 juni 2021 om 09:04 Maatschappelijk

PUTTEN Naast een graf op begraafplaats Schootmanshof in Putten mogen alleen nog bloemen in door de gemeente verstrekte vazen worden neergezet. De vazen staan op enkele plekken op de begraafplaats.

Overige objecten, planten en duurzame materialen, zoals steentjes met sierbanden van natuursteen of beton, zijn aan beide zijden van een grafmonument niet meer toegestaan. Tot dusver mocht dat op de helft van de smalle strook tussen twee graven.

Burgemeester en wethouders van Putten hebben besloten tot deze wijziging van de regels voor grafbedekking om de kwaliteit van de begraafplaats te behouden en de onderhoudskosten in de hand te houden. 

GELIJKE UITSTRALING ,,De afgelopen jaren is begraafplaats Schootmanshof steeds verder gerenoveerd’’, licht het college toe. ,,Op dit moment zijn we bezig met een uitbreiding. Steenslag en andere objecten rondom vergunde grafmonumenten zijn verwijderd om een gelijke uitstraling te creëren en onderhoud mogelijk te maken om een A-kwaliteit te bereiken en te behouden.’’

MAATWERK ,,We zien vaak dat mensen buiten het vergunde oppervlak van een graf - tussen twee graven in - steentjes of voorwerpen plaatsen’’, vervolgen burgemeester en wethouders. ,,Door de vele onderlinge verschillen van grafbedekking buiten de kaders van het graf wordt het onderhoud per grafmonument praktisch maatwerk. Hierdoor kost het onderhoud meer tijd met als risico dat de onderhoudskosten het exploitatiebudget overschrijden.’’

OP HET GRAF Voor alle duidelijkheid: het gaat in deze regels om een smalle strook aan beide kanten van een graf. Op een graf zijn potplanten en bloemen in vazen toegestaan en ook losse bloemen en eenjarige gewassen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie