Afbeelding
BDUmedia

Vier honderdplussers op 1 januari in Putten

25 juni 2021 om 11:43 Mensen

PUTTEN In de gemeente Putten woonden op 1 januari 2021 vier honderdplussers. Daarvan zijn er drie vrouw en één eeuweling is man. Dat blijkt uit analyse van LocalFocus op basis van recent bijgewerkte CBS-cijfers. De oudste Puttenaar op 1 januari was de heer De Graaff. Hij is onlangs op 104-jarige leeftijd overleden. De oudste inwoner in de gemeente Putten op dit moment is de 101-jarige mevrouw Fietje-Gevers.

Het aantal honderdplussers schommelt in onze gemeente al jaren tussen de één en de vier personen, in 2017 was er maar één honderdplusser en op 1 januari 2018 en 1 januari 2021 waren dat er vier.

Nederland telt steeds meer honderdplussers. Het aantal ouderen dat op hun verjaardag minstens honderd kaarsjes mocht uitblazen steeg in de afgelopen vijf jaar van 2100 naar meer dan 2500. Dat is een toename van iets meer dan twintig procent in vijf jaar tijd. 

Ruim tachtig procent van de eeuwelingen in Nederland is vrouw. Vrouwen hebben gemiddeld ook een hogere levensverwachting dan mannen. Wel steeg de groep mannen van honderd jaar of ouder de afgelopen jaren verhoudingsgewijs sneller dan het aantal vrouwen van honderd jaar of ouder.

In onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van het aantal honderdplussers (onderverdeeld in mannen en vrouwen) in de gemeente Putten voor de afgelopen jaren. Via het zwarte keuzemenu is een ander gebied te selecteren.


Ebeltje Boekema-Hut uit Leek (Groningen) is met haar 109 jaar op dit moment de oudste inwoner van het land. Het CBS voorspelde eerder dat de groep honderdplussers vanaf 2020 snel groter zou worden, wat uit de recente cijfers ook blijkt. Volgens het statistiekbureau komt deze stijging door een kleine babyboom na de Eerste Wereldoorlog. In de toekomst zal het aantal honderdplussers naar verwachting van het statistiekbureau alleen maar verder toe gaan nemen. Volgens een prognose telt Nederland in 2030 zo’n 3500 inwoners van honderd jaar of ouder.

Op onderstaande kaart het aantal honderdplussers per gemeente. Klik op het bolletje van de gemeente naar keuze voor meer informatie.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie