Afbeelding
St Jansdal

St Jansdal versoepelt coronamaatregelen

30 juni 2021 om 12:03 Zorg

HARDERWIJK Ziekenhuis St Jansdal stopt vanaf donderdag 1 juli met het actief bevragen van patiënten en bezoekers naar coronagerelateerde klachten. Ook wordt het bezoekersbeleid verruimd. 

Deze versoepelingen zijn volgens het ziekenhuis mogelijk door het lage aantal besmettingen en het hoge aantal gevaccineerden. Het ziekenhuis had afgelopen week nagenoeg geen coronapatiënten.

De screening aan de deur werd gedaan door medewerkers. Bezoekers konden ook www.stjansdal.nl/check-in vooraf invullen. Beide manieren van screening komen donderdag te vervallen. 

Bart Valkema, zorgmanager: ,,We gaan naar een passieve manier van screening. We zullen op verschillende momenten en op verschillende manieren patiënten en bezoekers vooraf informeren en instrueren. Het advies blijft nadrukkelijk: houd afstand, was uw handen en kom zoveel mogelijk alleen. Neem van te voren telefonisch contact op met de poli als sprake is van klachten of thuisquarantaine.”

BEZOEKERS Vanaf donderdag mogen er twee personen per dag op bezoek komen (dit was één bezoeker). Een bezoeker mag maximaal één uur per dag komen in plaats van een half uur. Bezoek is mogelijk tussen 14.00 en 20.00 uur en kan alleen op afspraak. 

Het bezoekersbeleid voor de kraam- en couveuse-afdeling en de kinder- en tienerafdeling is nog verder versoepeld. Zo mogen grootouders binnen de eerste 24 uur na de bevalling weer op bezoek komen. Zie www.stjansdal.nl/opbezoek voor meer informatie.

VRIJWILLIGERS Het ziekenhuis zet tientallen vrijwilligers in op centrale locaties. Zij zijn beschikbaar om vragen te beantwoorden, om te ondersteunen in het begeleiden naar de poli’s en om te monitoren hoe het gaat in de publieke ruimtes. Ook zijn de wachtkamers aangepast, zodat patiënten makkelijker de 1,5 meter kunnen houden.

EINDE MASKERPLICHT Sinds zaterdag hoeven patiënten en bezoekers in het St Jansdal niet meer verplicht een masker te dragen in publieke ruimtes, omdat overal 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Bij lichamelijk onderzoek zal de zorgverlener een masker dragen. 

Het ziekenhuis blijft werken met online boeken van afspraken om op bezoek te gaan, om bloed te prikken of een röntgenfoto te maken. ,,Door deze afspraken houdt St Jansdal een gecontroleerde stroom bezoekers.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie