Afbeelding
iPhone

Zo hou je je iPhone in topconditie

1 juli 2021 om 08:07 Partnercontent

Een nieuwe iPhone uitpakken werd ooit in The Economist omschreven als een ‘multisensory experience’: een ervaring waarbij je al je zintuigen gebruikt. En Apple weet inderdaad als geen ander om het openen van hun doosjes tot een heus feestje te maken. Het ruikt naar nieuw. De doosjes zijn stevig, maar voelen toch zacht aan. Die laatste ’plop’ wanneer het doosje uiteindelijk open glijdt …

En dan hebben we het nog niet eens over de telefoon zelf. Als je een nieuwe iPhone begint te gebruiken, wil je hem bijna niet wegleggen. Dat scherm is zo helder. Die achterkant voelt zo fijn. En die snelheid!

Dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Daarvoor is het belangrijk dat je je iPhone goed onderhoudt. Dat gaat verder dan ‘m niet laten vallen. Laten we kijken naar wat je kunt doen om je iPhone zo lang mogelijk in topconditie te houden. Het is een kleine moeite, maar veel langer plezier!

Beschermen is beter dan genezen

Een paar jaar geleden leek het wel een trend: iPhones met kapotte schermen. Waarom laten mensen die in hemelsnaam niet repareren? Helaas is dat een redelijk prijzig grapje, en is het scherm daarna nooit meer helemaal wat het was.

Zorg er daarom voor dat je direct een screenprotector klaar hebt. Heb je het nieuwste model iPhone? Weet je dat je de iPhone mini over twee dagen in huis hebt? Bestel dan voordat je je telefoon krijgt alvast een iPhone 12 mini hoesje. Krijg je de grotere variant, zorg dan dat een iPhone 12 hoesje klaar ligt.

Schoonmaken van buiten

Onderzoek heeft aangetoond dat je telefoon 10 keer zo vies is als de gemiddelde toiletbril. Jakkes. Je doet jezelf en je telefoon er dus een plezier mee wanneer je je telefoon regelmatig schoonmaakt. Daar heb je speciale doekjes en zelfs apparaten voor.

Schoonmaken van binnen

Ben jij zo iemand die de apps laat opstapelen, foto’s nooit verwijdert en alles downloadt wat los en vast zit? Dan zul je merken dat je telefoon razendsnel niet meer zo razendsnel is. Neem daarom regelmatig de tijd om even alles op te schonen. Verwijder wat je niet meer nodig hebt en update je telefoon regelmatig om zeker te weten dat alles op rolletjes loopt.

Batterij

Laat je iPhone niet onnodig urenlang aan de oplader hangen. De accu van een iPhone is altijd al een gevoelig onderwerp, maar je kunt zelf ook genoeg doen om de batterij in goede conditie te houden. Check daarvoor zeker ook de instellingen in je telefoon om er zeker van te zijn dat je niet onnodig oplaadt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie