Hendrik Meiling en Maria Doppenberg waren afgelopen maandag zestig jaar getrouwd.
Hendrik Meiling en Maria Doppenberg waren afgelopen maandag zestig jaar getrouwd. BDUmedia

Zestig jaar getrouwd: ‘We verheugen ons er enorm op om het complete gezin weer bij elkaar te hebben’

1 juli 2021 om 12:10 Mensen

PUTTEN Hendrik Meiling en Maria Doppenberg waren maandag zestig jaar getrouwd. Om dat heuglijke feit te vieren, bracht burgemeester Lambooij het echtpaar dinsdag een bezoekje.

Het echtpaar Meiling-Doppenberg werd tien jaar eerder ook al door Lambooij bezocht. Toen waren ze vijftig jaar getrouwd en het was één van de eerste bezoeken die de toen kersverse burgemeester aflegde. Inmiddels zijn we dus tien jaar verder en het bruidspaar is erg blij dat ze ook deze dag weer samen mee mogen maken.

TERUG NAAR PUTTEN Hendrik Meiling en Maria Doppenberg zijn allebei geboren en getogen in Putten. Echter door de werkzaamheden van Hendrik zijn ze in het begin van hun huwelijk uitgeweken naar IJsselstein en daarna nog naar Oldebroek. ,,Op beide plekken hebben we heel fijn gewoond en ik hoefde niet per se terug naar Putten. Maar de coöperatie waar mijn man voor werkte had hem hier nodig. Eenmaal terug in Putten vond ik het toch wel weer fijn om hier te wonen”, vertelt mevrouw Meiling.

Onze twee dochters hebben de hele coronaperiode onze boodschappen gedaan. Dat was erg fijn.

Het echtpaar heeft vier kinderen en allen wonen in de buurt. Twee kinderen wonen in Putten, een in Ermelo en een in Harderwijk. ,,Daardoor zijn we altijd verzekerd van hulp”, aldus Meiling. ,,Onze twee dochters hebben de hele coronaperiode onze boodschappen gedaan. Dat was erg fijn.” Een van de dochters geeft aan dat ze dat ook wel blijven doen.

FUSIES De heer Meiling heeft in de agrarische sector gewerkt voor de Coöperatie Putten en is daar altijd gebleven. ,,Wel heb ik heel wat fusies meegemaakt. Ik begon te werken bij Coöperatie Putten. Dat werd later de Gervenhorst door een fusie met Ermelo. Daarna zijn we gefuseerd met de Rijnvallei in Barneveld. We deden toen wel 100.000 ton jaarproductie. Door al die fusies heb ik veel uiteenlopende sectoren moeten bestuderen.” Naast zijn werk heeft Henk Meiling ook heel veel bestuurlijk vrijwilligerswerk gedaan.

HEFTIGE TIJD In 1973 keerde het echtpaar terug naar Putten. ,,Er was hier toen geen betaalbare woning te koop. We kochten uiteindelijk een huis in aanbouw aan de Pinnenburgerweg. Dat jaar was overigens een memorabel jaar. Mijn vrouw heeft toen wekenlang in het ziekenhuis gelegen, omdat ze zwanger was. Ik begon in mei in Putten te werken maar ons huis was pas in oktober klaar. Ik vertrok dan ’s morgens vroeg vanuit Oldebroek naar Putten en bezocht mijn vrouw iedere avond in het ziekenhuis in Zwolle. Onze kinderen waren ondergebracht bij familie. Dat was een heftige tijd. Een maand voordat we de sleutel van onze nieuwe woning kregen werd onze zoon ernstig ziek. Hij moest enkele weken in quarantaine en lag in het ziekenhuis. Familieleden hebben toen de verhuizing helemaal op zich genomen. De rest van de jaren zijn overigens best voorspoedig verlopen.” Hoewel Meiling wel twee jaar geleden een aneurysma kreeg. Hij is daar een aantal malen voor geopereerd, maar is daar wel weer bovenop gekomen. 

PEUTERSPEELZAAL Mevrouw Meiling heeft de aanzet gegeven tot de oprichting van de christelijke peuterspeelzaal ’t Zwaluwennest in Putten. ,,Dat was in 1982. We startten toen met 32 kinderen. Ik ben daar twaalf jaar hoofdleidster geweest. Toen ik in 1994 stopte hadden we 225 kinderen. Ons motto toen was ‘laat de speelzaal de speelzaal blijven’. Niets moet. Inmiddels zijn de tijden met betrekking tot kinderopvang wel enorm veranderd.”

Zaterdag hoopt het bruidspaar ter ere van hun zestigjarig huwelijksjubileum feest te vieren met hun vier kinderen, zestien kleinkinderen en hun vier achterkleinkinderen. Het oudste kleinkind is 32 jaar en de jongste is 6. De achterkleinkinderen zijn tussen de nul en de vijf jaar oud. ,,We verheugen ons er enorm op om het complete gezin weer bij elkaar te hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie