Alphacursus 2021

5 juli 2021 om 09:42 Lokaal Deel je nieuws

Leef ik mijn droom?

Ieder mens heeft zo zijn of haar eigen dromen. Het is niet vanzelfsprekend dat alles wat je graag zou willen in of met je leven, ook gebeurd zoals je het jezelf voorgesteld had. Heel vaak gaat het anders. Wat geeft in alles wat je overkomt toch houvast? De Alpha cursus wil je wijzen op de kracht van het christelijk geloof. Vooral op de kracht van Jezus die gezegd heeft: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” Alpha is voor zoekers buiten én binnen de kerk. Voor mensen die zich voor het eerst willen verdiepen in het christelijk geloof maar ook voor zoekers die misschien al jaren in de kerk zitten en zich (opnieuw) willen bezinnen op de kern van het christelijk geloof.

Enkele ervaringen van deelnemers: “De Alpha cursus heeft mij verdieping gegeven. Ik ben meer met God bezig en probeer dagelijks meer rust/tijd voor God te maken”. “Alpha heeft me weer terug naar de basis gebracht! Er zat ruis op de lijn en ik was meer met randzaken bezig dan de kern.” “Belangrijke onderwerpen van het geloof worden duidelijk uitgelegd en concreet gemaakt. Zo snap ik het beter”.

Juist in deze tijd kun je met veel vragen zitten. De druk om krachtig en sterk te zijn is voor veel (jongen) mensen groot. Waar draait het nu echt om in het leven? Tijdens de Alpha avonden willen we een stukje van je weg met je meelopen. Elke avond wordt een onderdeel van het geloof uitgelegd en daarna in kleine groepjes besproken. Hierbij wordt niet naar kennis van deelnemers gevraagd, maar is er vooral ruimte voor cursisten om alle vragen die er zijn, te kunnen stellen. En we hopen heel erg dat we dit jaar weer samen kunnen eten. Dat  blijkt altijd een goede voorbereiding op het vervolg van de avond! We weten op dit moment nog niet hoe we de avonden gaan invullen. Het zal ook dit jaar afhankelijk zijn van de ontwikkeling van het coronavirus en de maatregelen die daarvoor mogelijk in september nog gelden. Voorgenomen start van Alpha: september 2021. Voor informatie en opgave: alieknoppersen@gmail.com (tel : 06-27205635) Alpha@kerknetputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie