Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Teun van Bloemendaal

Komend seizoen vijf wissels toegestaan in amateurvoetbal

8 juli 2021 om 16:00 Voetbal

PUTTEN Ook in het amateurvoetbal zijn komend seizoen vijf wissels per team per wedstrijd toegestaan. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. De regel geldt in de A-categorie van het amateurvoetbal, het hoogste niveau bij de senioren en oudste jeugdcategorieën. 

Vorig seizoen mochten deze teams alleen in het bekertoernooi vijf keer wisselen, nu dus ook in de competitie. In het betaalde voetbal gold de regel afgelopen seizoen al wel vanwege het coronavirus. De KNVB heeft nu besloten hier aan vast te houden. ,,Omdat er nog veel onzekerheden zijn met betrekking tot het verloop van het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de competities, bevelen medici aan om ook komend seizoen vijf wissels aan te houden”, aldus de voetbalbond.

HERSENSCHUDDING In de tweede helft van afgelopen seizoen was in de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een proef die het teams toestond een extra wissel toe te passen als bij een speler het vermoeden bestond van een hersenschudding. Binnenkort wordt duidelijk of deze proef een vervolg krijgt in zowel het betaalde voetbal als het amateurvoetbal, meldt de KNVB.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie