Afbeelding
Elles Boot

Feestelijke opening nieuwbouw St Jansdal

9 juli 2021 om 14:28 Zorg

PUTTEN De nieuwbouw van radiologie, de afdeling cardiologie en de personele ruimtes van het OK-complex van St Jansdal Harderwijk zijn donderdag op feestelijke wijze geopend. Tijdens de opening, die ook digitaal te volgen was, hebben enkele sprekers verteld over de nieuwe ruimtes. De bouwhelm is daarna symbolisch overhandigd aan de leidinggevenden van de nieuw te bouwen afdelingen in bouwdeel Zuid, het volgende project.

De bouw van de afdeling radiologie bestond uit twee fases. In de eerste fase is een nieuwe vleugel aan het ziekenhuis gebouwd. Na de oplevering in december 2020 is ook de bestaande afdeling verbouwd. Op de begane grond bevindt zich de afdeling radiologie, met onder andere twee MRIs en twee CT-scanners. Met deze extra capaciteit kunnen volgens het ziekenhuis de korte wachttijden voor de patiënten worden gehanteerd. 

TOEKOMST Daarnaast beschikt de afdeling over een dexascan, angiokamer, een niersteenvergruizer, een doorlichtkamer en een PET-CT. Op het OK-complex is een nieuwe hartkatheterisatie-kamer gebouwd. ,,De nieuwe afdeling radiologie is toekomstbestendig. Het is een plek geworden waar we veel kunnen betekenen voor mensen in de regio,” legt Chris de Jong, radioloog, uit.

Op de eerste verdieping van de nieuwe vleugel is de polikliniek cardiologie gekomen. Patiënten worden bij binnenkomst ontvangen bij de balie en kunnen vervolgens plaatsnemen in een ruime, lichte wachtkamer. ,,We zijn dankbaar dat we met cardiologie op deze ruime locatie kunnen zitten en we hier onze patiënten kunnen ontvangen,” aldus Lucas Klein, cardioloog.

VOLGENDE FASE Ook de personele ruimtes van het OK-complex zijn officieel geopend. Door de aanpassingen op de afdeling kan de volgende fase van de bouw volgens het ziekenhuis goed aansluiten op dit gebied. Het OK-gebied wordt verder uitgebreid met onder andere nieuwe poliklinische OK’s.

,,Wij zijn blij voor de inwoners van deze regio en met name voor de patiënten”, zegt Gert Jan van Noort, wethouder van de gemeente Harderwijk. ,,Het ziekenhuis is heel belangrijk voor deze regio. Het motto van het ziekenhuis is ‘St Jansdal zorgt goed’ en daar hebben wij alle vertrouwen in.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie