Afbeelding
ANP

Aantal WW-uitkeringen in Putten daalt

22 juli 2021 om 14:28 Maatschappelijk

PUTTEN Het aantal inwoners van Putten dat in juni een WW-uitkering ontving, is met 10,6 procent gedaald in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit gegevens van uitkeringsinstantie UWV. De afkorting WW staat voor Werkloosheidswet. In juni ontvingen 219 Puttenaren een WW-uitkering, dat is 1,7 procent van de beroepsbevolking. In juni 2020 waren dat er 245 en in mei dit jaar 228.

Landelijk noteerde het UWV in juni zo’n 238.000 ontvangers van een WW-uitkering, tegenover ongeveer 301.000 een jaar geleden. Dat is een daling van meer dan twintig procent. In vrijwel alle gemeenten lag het aantal WW-ontvangers afgelopen maand een stuk lager dan een jaar daarvoor.

JAARWISSELING Rond deze tijd vorig jaar werd de arbeidsmarkt hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Ook het aantal WW-uitkeringen nam in deze periode snel toe. Sinds de jaarwisseling daalt het aantal mensen met een WW-uitkering licht, in de afgelopen maanden is deze daling versneld. Volgens het UWV lag het aantal WW-uitkeringen eind juni voor het eerst weer lager dan voordat de coronacrisis uitbrak.

Lees hier het CBS-bericht over de landelijke werkloosheidscijfers. Op deze pagina staat meer gedetailleerde informatie per regio van het UWV. 

OVER DE CIJFERS Voor iedere gemeente is het aantal WW-uitkeringen in juni 2021 geteld. Daarnaast zijn ook cijfers over juni 2020 (een jaar eerder) meegenomen. Op basis van die cijfers is de procentuele ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van een jaar eerder berekend. Dit getal bepaalt de kleur op de kaart. Een getal boven nul geeft aan dat het aantal gestegen is, een getal onder nul geeft aan dat het aantal lopende WW-uitkeringen is gedaald.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie