Afbeelding
iPhone

Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

26 juli 2021 om 07:52 Partnercontent

Het betalen van de hoofdprijs voor nieuwe smartphones is niet meer van deze tijd en ook nog eens slecht voor het milieu. Gelukkig is er in de afgelopen paar jaar een trend ontstaan die uiterst geschikt is als alternatief. Refurbished iPhones zijn mateloos populair geworden in de laatste paar jaar en zijn een betaalbaar alternatief die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Wij geven je graag een aantal redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone.

Wat is refurbished precies? 

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van de refurbished iPhone. Misschien heb je een kennis die in het bezit is van of misschien ben jezelf wel overstag gegaan. Dan weet je waarschijnlijk al dat refurbished staat voor ‘gereviseerd’. Dit betekend dat de gebruikte iPhone zeer grondig wordt gecontroleerd, gerepareerd en wordt schoongemaakt. Het kan hierbij gaan om smartphones, maar tegenwoordig vind je ook elektronica zoals laptops, tv’s en zelfs keukenapparatuur zoals mixers, koelkasten en vriezers als refurbished. Al deze elektronica wordt door experts grondig nagekeken en als zij onderdelen aantreffen die niet naar behoren werken dan worden deze vervangen. Zo ben je verzekerd van een product met kwaliteit.

Een refurbished iPhone is veel goedkoper

Een van de grootste voordelen van een refurbished smartphone is dat deze veel goedkoper zijn. Je kunt tot wel 60% besparen als je ervoor kiest om een refurbished iPhone te kopen. Kijk bijvoorbeeld naar de refurbished iPhone 11, deze kun je al krijgen voor € 499 terwijl deze nog bij de grote telecombedrijven voor € 609 over de toonbank gaat. Dat is een verschil van € 110 en met dat geld kun jij vast andere leuke dingen doen.

De hoogte van de korting kan alleen maar oplopen en hangt ook af van wat voor toestel je besluit te kopen. Als je voor een oudere iPhone kiest zoals de refurbished iPhone X kiest, dan kun je € 349 een mooie iPhone scoren. Voor de nieuwere telefoons zoals de iPhone 11 en iPhone 12 dan zul je iets meer moeten betalen. De besparing vergeleken met een nieuw exemplaar is alsnog heel groot en het absoluut waard.

Het verschil met tweedehands 

Hoewel de refurbished markt steeds populairder wordt deze vaak nog wel verward met de tweedehands markt. Het klopt dat net als bij een tweedehands iPhone een refurbished iPhone al eerder is gebruikt. Maar het verschil zit hem in het proces dat voor de verkoop plaatsvindt. Wanneer een iPhone als refurbished wordt ingekocht dan wordt deze grondig nagekeken, gerepareerd en schoongemaakt. Omdat je dit toestel ook vaak via een bedrijf koopt en niet van een particulier, krijg je ook nog eens garantie op je aankoop. Zo probeert deze markt het beste van beide werelden te bieden, de kwaliteit van een nieuw toestel voor de prijs van een tweedehands exemplaar.

Duurzaamheid 

Door te kiezen voor een refurbished iPhone draag jij ook je steentje bij aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Bij de productie van een nieuwe smartphone komt wel 80% van de CO2 vrij die een smartphone in zijn gehele leven zal produceren. Dit komt neer op zo’n 70 kg aan CO2 die vrijkomt bij iedere iPhone die geproduceerd wordt. Door te kiezen voor een refurbished exemplaar verleng je de levenscyclus van deze iPhone en zul we er met zijn allen voor zorgen dat de behoefte naar nieuwe iPhones langzaam zal afnemen. Zo hoeven er minder nieuwe smartphones geproduceerd te worden en zal er ook veel minder CO2 uitgestoten worden. Dat is hoe de refurbished markt zijn steentje bijdraagt aan een beter milieu en een duurzame samenleving.

Kies de juiste aanbieder

Als je ervoor kiest om een refurbished smartphone te kopen dan zijn er veel aanbieders om uit te kiezen. Als overgaat tot aankoop dan heb je vaak 2 jaar garantie. Maar je hebt ook aanbieders zoals refurbished.nl die hier nog een schepje bovenop doen. Bij refurbished.nl krijg je bij iedere aankoop standaard 3 jaar garantie! Dit geldt op het complete assortiment, dus niet alleen alle iPhones, maar ook de MacBooks, Apple Watches, iPads en ga zo maar door. Dit is gedaan omdat zij vertrouwen hebben in deze markt en geloven in de kwaliteit van refurbished. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie