Trainer Mark Bakker verwacht zaterdag 4 september een lastige wedstrijd zaterdag tegen Urk. Marco Jansen

SDC Putten laat onderuit bij HZVV

30 augustus 2021 om 10:45 Voetbal

PUTTEN SDC Putten keerde bij de competitiestart tegen HZVV met lege handen terug uit Hoogeveen. Voor SDC Putten scoorde Rik Vermeij twee keer. De thuisploeg maakte in de laatste minuut door Jesse van Dalen nog de 3-2. Zuur, vond trainer Mark Bakker. ,,2-2 was een prima resultaat geweest, los dat van dat spel niet goed was.’’

Marco Jansen

Hoewel Vermeij zijn ploeg al na negen minuten op voorsprong schoot, had SDC Putten volgens Bakker de eerste helft moeite om het eigen spel te spelen. ,,We hadden heel veel moeite om aan de bal goede dingen te doen, waardoor we veel te snel lange ballen speelden. Ik miste het initiatief in vrijlopen en lef tonen in het durven voetballen.’’

De tweede helft had SDC na een dubbele wissel meer controle en hield  de bal langer in bezit. Maar HZVV bleef gevaarlijk in de omschakeling en keeper Thijs Laan had een aantal goede reddingen.’’

Na de 2-2 van opnieuw Vermeij had SDC wat mogelijkheden maar de treffer viel aan de andere kant. ,,Zuur in de laatste minuut, zeker omdat een speler van HZVV in mijn ogen hinderlijk buitenspel stond. Met een gelijkspel uit bij een ploeg die in het linkerrijtje wil spelen had ik zeker vrede gehad.’’

Zaterdag 4 september speelt SDC Putten de eerste thuiswedstrijd tegen Urk, dat met 4-0 te sterk was voor Noordscheschut.

Bakker verwacht een lastige wedstrijd. ,,We moeten meer initiatief en lef aan de bal zien te krijgen dan tegen HZVV. Als het ons vervolgens lukt om in balbezit goede keuzes te maken, dan zie ik ook kansen om doelpunten te maken. Lukt het ons niet en moeten we mee in de strijd, dan denk ik dat Urk daarin wel wat verder is.’’