Afbeelding
ANP

34 positieve coronatesten in Putten afgelopen twee weken

1 september 2021 om 09:01 Corona

PUTTEN In de gemeente Putten zijn de afgelopen twee weken (18-31 augustus) 34 positieve coronatesten geregistreerd. In de veertien dagen daarvoor (4-17 augustus) waren dat er 35. En in de twee weken daarvoor 60 (21 juli-3 augustus).

In de afgelopen zes weken is één Puttenaar met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis en is geen enkele inwoner met corona overleden. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die dinsdag zijn gepubliceerd. De gemeente Putten telt ruim 24.500 inwoners.

LANDELIJK Iets meer mensen zijn volgens het RIVM in de afgelopen week (24-31 augustus) positief getest op het coronavirus dan in de week ervoor. Het RIVM kreeg 17.575 meldingen. Dat is een toename van 1,5 procent in een week tijd.

Eind vorige week liep het aantal nieuwe gevallen op. Er waren twee dagen met meer dan 2800 positieve tests. Dat was het hoogste niveau in bijna drie weken tijd. In de afgelopen dagen daalde het aantal nieuwe gevallen weer iets, waardoor de groei uiteindelijk beperkt bleef.

ZIEKENHUIS Het aantal ziekenhuisopnames veranderde nauwelijks. Zeker 415 coronapatiënten waren vorige week zo ziek, dat ze moesten worden opgenomen. Van hen belandden 97 op een intensive care. De week ervoor waren 426 mensen opgenomen, van wie 97 op een intensive care kwamen te liggen.

Ook het aantal gemelde sterfgevallen door corona bleef vrijwel gelijk. Het RIVM kreeg vorige week bericht dat 43 coronapatiënten aan de gevolgen van de besmetting van het virus waren overleden. De week ervoor waren er 48 sterfgevallen en nog een week eerder 42. Bij de overleden personen gaat het vooral om mensen van 80 jaar en ouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie