Mario en Rijanne Bos en hun dochters zijn blij met de plaatsing van de AED aan hun gevel.
Mario en Rijanne Bos en hun dochters zijn blij met de plaatsing van de AED aan hun gevel. Eigen foto

Ietz Anders heeft AED

31 augustus 2021 om 15:47 Zorg

PUTTEN Sinds afgelopen zomer hangt aan de gevel van Dagbesteding ‘Ietz Anders’ aan de Nijkerkerstraat 39a een geregistreerde AED. Mario Bos deed bij de Rabobank de aanvraag voor een bijdrage uit het RabobankStimuleringsfonds en hij werd op zijn wenken bediend.

,,De Rabobank heeft de helft van de kosten op zich genomen en de andere helft hebben wij zelf betaald. We zijn de Rabobank zeer erkentelijk dat zij de aanschaf van de AED mogelijk hebben gemaakt’’, zegt Mario. ,,Een defibrillator is eigenlijk onmisbaar in een complex als het onze, waar veel mensen samenkomen om de dag door te brengen.’’ Mario en Rijanne Bos zijn superblij met deze geschonken AED en hebben een mooie plek uitgezocht waar het apparaat voor een ieder dag en nacht toegankelijk is. ,,Mensen in deze buurt kunnen, wanneer er een oproep is, gebruik maken van deze AED. Per dag krijgen ongeveer dertig mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Met deze AED wordt de hartveiligheid in onze wijk aanzienlijk vergroot. Het kan gewoon mensenlevens redden’’, vertelt Rijanne. ,,We hopen uiteraard dat het nooit nodig zal zijn om de AED te gebruiken, maar de aanwezigheid ervan geeft wel een veilig gevoel’’, aldus Mario.

Het Rabobank Stimuleringsfonds is heel specifiek bedoeld voor de gemeenschap. Het fonds wil met een financiële bijdrage initiatieven ondersteunen die erop gericht zijn het maatschappelijke of culturele leven in het werkgebied van Rabobank Putten te verbeteren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie