Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Goed nieuws

22 september 2021 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Het sneeuwde wat onder bij de discussie over het coronatoegangsbewijs. Maar het belangrijkste nieuws van de persconferentie van vorige week was voor mij dat er weer meer kan en meer mag. En dat vind ik, na anderhalf jaar van strenge tot zeer strenge coronamaatregelen, goed nieuws.

VACCINATIES Inmiddels hebben 13 miljoen inwoners in Nederland een eerste prik gehad en 11 miljoen een tweede prik. Dat zijn mooie aantallen. Hierdoor neemt het aantal besmettingen aantoonbaar af. En is er niet langer sprake van een stijging van het aantal ziekenhuisopnames. 

In Putten lopen wij qua vaccinaties redelijk in de pas met de landelijke cijfers. Alleen in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 29 jaar is het percentage bij ons enkele procenten lager.

Daarom komt er volgende maand een tijdelijke prikpost in het centrum. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de GGD. U hoort hier binnenkort meer over.

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID Uit de media heeft u kunnen vernemen dat ik mij heb laten vaccineren. Dit laat onverlet dat ik dit als een individuele en eigen verantwoordelijkheid beschouw. 

Wel of geen prik; dat moet iedereen voor zichzelf bepalen. Wel willen wij als gemeente onze inwoners zo optimaal mogelijk in staat stellen om zich te laten vaccineren. Dus dicht bij huis. 

Hierbij richten wij ons ook op de arbeidsmigranten die in onze gemeente wonen. Vandaar de komst van een tijdelijke vaccinnatielocatie in het centrum van Putten.

VRAGEN Het zal u niet verbazen dat ook ik nadenk over de wijze waarop wij in Putten omgaan met het coronatoegangsbewijs. Er staan de komende maand gebeurtenissen en evenementen op de agenda in onze gemeente. En natuurlijk leven ook bij onze horecaondernemers vragen. 

Het is bij dit alles mijn voornemen om vooral met elkaar in gesprek te blijven. Mijn inzet daarbij is om er met elkaar, ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid, op een verantwoorde manier uit te komen.

Er staan in dit land immers al veel te veel mensen tegenover elkaar. Daar schieten wij niets mee op. 

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie