Afbeelding
Bureau GLD

Oplichter steelt met pinpas duizenden euro’s van Puttense

4 oktober 2021 om 12:39 Misdaad

PUTTEN De politie heeft beelden vrijgegeven van een jongeman die een 80-jarige inwoonster van Putten heeft opgelicht. Hij haalde met een pinpas duizenden euro’s van haar rekening. Ook werden gouden sieraden gestolen.

De beelden werden vorige week getoond in opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland. De Puttense werd maandag 21 juni opgelicht, de beelden zijn afkomstig van een camera bij een pinautomaat aan de Verlengde Dorpsstraat. 

De vrouw werd aan de telefoon verteld dat haar rekening was geplunderd en dat een bankmedewerker haar pas zou ophalen. Ook werd ze gebeld voor een verzekering van haar sieraden. Daarvoor hoefde ze niet te betalen, maar de sieraden moesten wel worden gefotografeerd.

Vervolgens kwam de ‘bankmedewerker’ bij de Puttense thuis. Hij nam de sieraden mee en pinde even later duizenden euro’s bij de automaat aan de Verlengde Dorpsstraat. Bij de sieraden gaat het om twee gouden kettingen, drie gouden ringen en een gouden bedelarmband.

Dezelfde dag (maandag 21 juni) werd er nog iemand de dupe van oplichting. Ook hier ging het volgens de politie om een telefoongesprek over een geplunderde bankrekening en ook dit slachtoffer verloor duizenden euro’s.

De politie vraagt mensen die informatie over deze zaken kunnen geven te bellen via de tiplijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Er is ook een tipformulier. Het nummer van deze zaak is 2021284576.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie