Pieter Dekker overhandigde de eerste boeken aan Michel Kooij en Jan van den Hoorn.
Pieter Dekker overhandigde de eerste boeken aan Michel Kooij en Jan van den Hoorn. Melis Geurts

Pieter Dekker presenteert dagboek ‘Putten na de razzia’

7 oktober 2021 om 15:16 Historie

PUTTEN Pieter Dekker heeft vrijdagavond in De Aker het dagboek ‘Putten na de razzia’ gepresenteerd. Vorig jaar op 1 oktober is Pieter begonnen om op zijn Facebookpagina ‘Putten na de razzia’ te beschrijven wat er dagelijks is gebeurd met de slachtoffers van de razzia. 

Voor het boek zijn de verhalen op Facebook aangevuld met extra informatie en diverse foto’s. Na elke dag gedurende zeven maanden een verhaal geschreven te hebben, is op 4 mei 2021 het dagboek afgesloten. Veel lezers van het dagboek vroegen of het mogelijk zou zijn om het dagboek in boekvorm uit te geven. Precies een jaar na de start van de Facebookpagina is het boek klaar. Aan de hand van een PowerPoint-presentatie blikt Pieter terug op bijzondere dingen die hij tegenkwam tijdens het schrijven van de verhalen op Facebook. ,,Door er elke dag, zeven maanden lang, op een andere manier mee bezig te zijn, kwam het verhaal van de razzia bij mij ‘binnen”, vertelt Pieter.

POSTERS NEUENGAMME De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan het project ‘Ort der Verbundenheit’, met als doel om van razziaslachtoffers posters te maken die toegevoegd kunnen worden aan het monument in Neuengamme. Op de website ort-der-verbundenheit.org/nl/ is informatie te vinden over het monument in Neuengamme. Op de Facebookpagina ‘Posters herinneringsplek Neuengamme’ is meer informatie te vinden over het project voor de razziaslachtoffers. Initiatiefneemster Karin van Steeg heeft al een aantal posters gemaakt en zij kan informatie geven of helpen om posters te maken (e-mail: posterprojectputten@gmail.com).

De eerste exemplaren van het boek zijn overhandigd aan Michel Kooij, voorzitter van Stichting Samen Verder Putten en aan Jan van den Hoorn, voorzitter van Stichting Oktober 44. En Pieter gaf de beide voorzitters een ‘opdracht’ mee. ,,Het zou fijn zijn als beide stichtingen gaan samenwerken om voor de 110 razziaslachtoffers die omgekomen zijn in Ladelund, zoveel mogelijk posters te realiseren. Hoe mooi zou het zijn om hierbij ook de inwoners van Ladelund te betrekken. Opdat wij niet vergeten…”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie