Wethouder Roelof Koekkoek
Wethouder Roelof Koekkoek Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Laatste loodjes

7 oktober 2021 om 16:21 Politiek

PUTTEN Vaak vinden inwoners dat zaken bij een gemeente lang duren. Daarin hebben ze af en toe gewoon gelijk. 

Onlangs hebben wij als college van B en W het sein definitief op groen gezet voor een grondige opknapbeurt van de Waterweg en de Zuiderzeestraatweg. Ik heb de stukken nog eens nagelezen en concludeer dat deze opknapbeurt al bijna tien jaar (!) op de politieke agenda staat.

MOEIZAAM En dat heeft veel oorzaken. Een deel van de grond was namelijk niet van ons. Die moesten wij dus verwerven. Dat ging moeizaam. 

Ook moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. Dat leidde tot een procedure bij de Raad van State waarbij wij als gemeente aan het kortste eind trokken. Kortom; de hele procedure moest opnieuw. Tijdrovend! Voordeel is wel dat wij nu veel tegelijk én volgens de allernieuwste inzichten kunnen aanpakken. 

VEILIGHEID Het plan voorziet, naast twee kilometer nieuw wegdek en fundering, in vrijliggende fietspaden en in een vervanging van de verouderde drukriolering. Daarnaast vervangen de nutsbedrijven hun kabels en leidingen. Het duurde allemaal even, maar dan heb je ook wat. 

Het gebied Steenenkamer wordt door de fietspaden verkeersveiliger. Denk aan de vele vaak jeugdige fietsers die richting strand of school gaan. Dat is belangrijk, want per dag passeren er tussen de 4.000 en 6.000 voertuigen. In totaal investeert de gemeente voor een bedrag van 3 miljoen euro in dit gebied.

ONGEMAK Fijn dus dat wij nu eindelijk kunnen beginnen. En natuurlijk leiden de werkzaamheden, die ruim negen maanden in beslag nemen, tot ongemak. Dat is zo, ik maak het niet mooier dan het is. 

Via onze website en andere media houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden en de gevolgen ervan. Natuurlijk zullen wij de omleidingen zo goed als mogelijk aangeven. 

Maar ga vooral ook voorbereid weg. Het zal u iets meer tijd kosten om op de plek van uw bestemming te komen. 

Maar het zijn wel de laatste loodjes. Tien jaar van praten, polderen en procederen liggen achter ons. Eindelijk kan de schop de grond in. Over 10 maanden is alles spic en span! 

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie