Tobias Borsboom (piano) en Pieter van Loenen (viool) uitvoerenden van het Kamermuziekconcert in Harderwijk op 17 oktober
Tobias Borsboom (piano) en Pieter van Loenen (viool) uitvoerenden van het Kamermuziekconcert in Harderwijk op 17 oktober Onbekend

Betoverende klanken op viool en piano in Randmeerconcert Harderwijk

8 oktober 2021 om 15:36 Lokaal Deel je nieuws

Op zondagmiddag 17 oktober speelt het duo Pieter van Loenen (viool), en Tobias Borsboom (piano) in het Apostolisch Genootschap in Harderwijk een programma in impressionistische sfeer.

Door perfect samenspel laten ze twee stukken van de componisten Toru Takemitsu en Igor Stravinsky betoverend klinken. En vol inlevingsvermogen en zeer trefzeker vertolken ze een werk van de Oostenrijkse componist Kurt Schwertsik, die zich heeft laten inspireren door een vioolsonate van Beethoven en diens wanhoop over zijn voortschrijdende doofheid.

De muziek van de Franse componisten, Francis Poulenc en Claude Debussy, hebben ieder hun eigen klankkleur die op subtiele wijze ten gehore gebracht wordt.

Violist Pieter van Loenen en pianist Tobias Borsboom waren recent te gast bij het programma Podium Witteman, waar ze een deel van deze stukken gespeeld hebben. Beiden hebben verschillende belangrijke concoursen en muziekprijzen gewonnen. Samen vormen ze een opvallend sterk op elkaar afgestemd duo dat een extra dimensie geeft aan de sfeer van deze bijzondere muziek.

Datum, tijdstip en plaats: zondag 25 september. Aanvang 14:00 uur. Apostolisch Genootschap, Veldkamp 76, 3843 BJ Harderwijk. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (contant betalen) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Vaccinatie- of testbewijs en ID meenemen voor controle.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl.
 

_____________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Inlichtingen over dit persbericht en over de organisatie van het concert zijn te verkrijgen bij Irene Keizer, publiciteit@randmeerconcerten.nl  tel. 06 21943428.

Website Randmeerconcerten: www.randmeerconcerten.nl

Website Tobias Borsboom  https://www.tobiasborsboom.com/

Website Pieter van Loenen  https://www.pietervanloenen.nl/

De foto van de musici wordt apart meestuurd.

De foto is met toestemming van de musici afkomstig van hun website en is vrij van rechten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie