De koeien waren goed voor 2260 kg
De koeien waren goed voor 2260 kg Jolette van Eijden

Koeien op de weegschaal voor de Ossenmarkt

17 oktober 2021 om 18:36 Lokaal Deel je nieuws

Op de Ossenmarkt van vorige week woensdag stonden welgeteld drie koeien te loeien. Eindelijk was de markt er weer, na de leegte in de oktoberagenda van vorig jaar. Er waren dan ook erg veel bezoekers en de sfeer was bijzonder goed. Het mooie nazomerweer zal eraan meegeholpen hebben.

Koeien in het algemeen en ossen in het bijzonder zijn al jaren een zeldzame verschijning op de Ossenmarkt.  Hetgeen enkele bezoekers van ver buiten Putten deed verzuchten – onbekend met de traditie – waarom het dan Ossenmarkt genoemd wordt. Maar iedereen was blij met de drie koeien die er nu stonden. Nico van de Berg, trotse bezitter van de prachtige roodbonte dames, had ze zelfs gewassen. En voordat hij ze naar de markt had gebracht had hij ze nog even gewogen op de weegbrug van Van de Mheen.

Nico had zijn koeien voor deze ochtend beschikbaar gesteld aan de evenementencommissie van de Mariahoeve, die de bezoekers van de Ossenmarkt het gewicht van de dieren wilde laten schatten. Veel mensen hadden er een euro voor over om hun kennis van koeien te gebruiken om een mooie VVV-bon te winnen. Onder de deelnemers zaten ervaringsdeskundigen, zelfbenoemde deskundigen en pure leken. Het uiteindelijke gewicht van de drie dames, 2260 kilogram, werd door niemand geraden. Maar van de 158 deelnemers zat Theo Koster uit Putten er met 2264 kilogram het dichtst bij. Waarmee Theo het bewijs leverde dat (ex)onderwijzers echt overal verstand van hebben…

Theo krijgt van de Mariahoeve de VVV-bon uitgereikt en het geld dat overblijft wordt gebruikt om de Mariahoeve in stand te houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie