Gevecht om de bal T. van Bloemendaal

Rood Wit’58 wint met 1-3 bij Advendo’57

17 oktober 2021 om 18:56 Voetbal Deel je nieuws

Rood Wit’58 ging zaterdag tegen Advendo ’57 vol voor de winst. De drie punten waren hard nodig om niet naar de onderste regionen af te zakken en om dus de aansluiting met de middenmoot te behouden.

De start was veelbelovend en Rood-Wit wist Advendo vanaf het begin achteruit te drukken. Er kwamen ook wat mogelijkheden maar voorlopig bleef het alleen bij wat hoekschoppen.

In de 16e minuut liep de aanval wel goed toen Rood Wit op rechts de diepte zocht en rt een prima voorzet kwam hoog bij de tweede paal waar de bal door Wouter de Bruin prachtig binnen werd gekopt, 0-1. Rood Wit bleef tot de rust wat gevaarlijker, er kwamen over en weer nog wat mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

De tweede helft ging Advendo met meer risico spelen en kwamen ze ook wat vaker gevaarlijk voor het Rood-Wit doel. Vooralsnog wist de Rood-Wit achterhoede het doel nog schoon te houden maar in de 52e minuut was het Marien van Roekel die tussen twee verdedigers laag in de hoek wist te scoren, 1-1.

Advendo gooide er nog meer energie in, ging achterin één op één spelen en dacht Rood Wit te kunnen overlopen. Maar Rood Wit kreeg daardoor voorin meer ruimte en kwam er regelmatig gevaarlijk uit.

In de 63e minuut werd de bal door Advendo in de verdediging onderschept en naar voren geschoten, maar door Rood Wit direct vanaf de middenlijn weer hoog achter de Advendo verdediging gelegd, Advendo speelde op buitenspel maar Wouter de Bruin wist hier de buitenspelval te omzeilen en zijn tweede doelpunt laag in de hoek binnen te schieten, 1-2.

Advendo ging nog meer op de aanval spelen en kreeg wel kansen, maar door goed keeperswerk, goed verdedigen en gemiste kansen bleef de voorsprong van Rood Wit staan.

In de 89e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Bij de dug-out ging de bal over de zijlijn en terwijl de Advendo verdediging nog stond te kijken gooide Rood Wit de bal snel langs de zijlijn, waar een prima lage voorzet volgde  en Jop van Eijden net voor de doelman de bal aan kon tikken en de bal het doel in kon lopen, 1-3.

Volgende week speelt Rood-Wit ’58 op sportpark “De Eendracht” om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Veenendaal.