Box met tulpen voor actie End Polio Now
Box met tulpen voor actie End Polio Now Rotary

Polio de wereld uit: doet u ook mee? Koop tulpen voor het goede doel

19 oktober 2021 om 13:48 Maatschappelijk Deel je nieuws

Rotary zet zich in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. 

End Polio Now is al jarenlang een belangrijke campagne van Rotary wereldwijd om Polio uit te roeien.

Door preventieve vaccinatie en goede hygiëne kunnen polio en besmetting worden voorkomen. Sinds 1988 (de start van de campagne) is het aantal polio incidenten al met 99% gedaald.

Ondanks dat er nog 1% te gaan is, kunnen oorlogen of conflicten de vaccinatie tegen polio belemmeren. Het is juist nu belangrijk deze laatste stap te zetten om polio voor altijd en overal uit te roeien. Helpt u mee ?

Ook dit jaar verkopen wij als Rotaryclub Ermelo-Putten tulpenbollen om de End Polio Now campagne van Rotary International te steunen. De opbrengst van de wereldwijde verkoop van de tulpen wordt door extra bijdragen van de Bill & Melinda Gates Foundation aanzienlijk vergroot.

U kunt ook een bijdrage aan dit goede doel leveren door een of meerdere doosjes End Polio Now tulpen te kopen. Eén doosje End Polio Now tulpen (25 stuks) kost EUR 15,- inclusief bezorging.

Uw bestelling kunt u plaatsen tot 1 november a.s. via bloembollen.epn@gmail.com 

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u een mail met betalingsmogelijkheden. De tulpen worden door een van onze leden persoonlijk bij u afgeleverd.

WAT IS POLIO?

Polio (Poliomyelitis), dat ook wel kinderverlamming wordt genoemd, is een virusziekte die een ontsteking in de grijze stof van het ruggenmerk veroorzaakt. Polio is een sluipende ziekte die bij 95% van de gevallen geen symptomen vertoont maar wel verspreid wordt.

Onder andere door slechte hygiëne wordt het virus op andere mensen overgebracht. Bij de ongelukkige 1% van de besmette gevallen treden er spierverlammingen op. Dit is vooral bij het poliovirus type 1.

Zodra het virus in de chronische fase terecht komt zijn de verlammingen ongeneeslijk met blijvende spierzwakte tot gevolg. Groeiende kinderen krijgen ook misvormingen omdat aangedane ledematen zich niet meer normaal kunnen ontwikkelen of worden kromgetrokken door nog wel functionerende spieren. Wanneer de ademhalingsspieren verlamd raken leidt polio tot de dood. Naarmate men ouder is op het moment van besmetting stijgt de kans op  een dergelijke afloop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie