Een wedstrijd met veel strijd
Een wedstrijd met veel strijd Tvbloeme

Spektakel bij Rood-Wit ‘58 in sensationele wedstrijd tegen Veenendaal, eindstand 4-4

25 oktober 2021 om 16:58 Voetbal Deel je nieuws

Het eerste halfuur van de wedstrijd Rood-Wit ’58 tegen Veenendaal leek het een gezapig middagje te worden. Maar daarna was de beer los en maakten beide teams er een waar spektakel van.

Eerst werd de spits van Veenendaal binnen het strafschopgebied tegen zijn voet getikt. Strafschop Alfred van Doorn 0-1. Nauwelijks vijf minuten later werd de marge door Michiel Schouten verdubbeld, 0-2. Rood-wit stroopte de mouwen op en wist luttele minuten later ook te scoren door Daniël Stoffer op aangeven van Stefan Bos, 1-2. Rood- Wit kreeg in de 44e minuut een vrije trap, de bal ging naar Marijn van Meerveld en strak in de kruising verdween de bal in het net, 2-2. Rood-Wit dacht met een gelijkspel de rust in te gaan, maar in de 45e minuut kopte spits Wayne Berry toch weer de 2-3 binnen.

Na rust ging een sterker Rood-Wit op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen kansen maar gescoord werd er nog niet. Tot Rood-Wit in de 66e minuut een vrije trap kreeg die door Bram van Meerveld prachtig binnen werd geschoten, 3-3.Wederom kreeg Rood-Wit niet veel tijd om van deze stand te genieten want toen de doelman van Veenendaal bij een Rood-Wit aanval de bal onderschepte en hard naar voren schoot kwam de bal door een fout in de Rood-Wit verdediging bij Max van Laar die in de 77e minuut de 3-4 binnen schoot en dus moest Rood-Wit weer in de achtervolging. Met vijf aanvallers probeerde Rood-Wit trainer Albert van Nijhuis nog wat te forceren. Het spel golfde van links naar rechts, nog meer aanvallende spelers werden ingebracht in het kader van alles of niks. In blessuretijd maakte Veenendaal een overtreding op een meter of 20 midden voor hun doel. Wesley Ruiter nam de toegekende vrije trap en schoot de bal tegen de binnenkant van de rechter paal en via de linker paal stuiterde hij uit het doel,  wat een pech. Het leek een jammerlijke nederlaag voor Rood-Wit te gaan worden maar in de ultieme blessuretijd was er toch gerechtigheid. In de kluts kreeg Tristan Stoffer de bal voor zijn voeten en van dichtbij wist hij de bal snoeihard hoog achter de Veenendaal doelman in het net te schieten waardoor er toch nog een welverdiende 4-4 eindstand op het scorebord kwam te staan. Een prachtige wedstrijd waarin Rood-Wit op karakter, vechtlust en veerkracht telkens terug wist te komen en het punt mede door het scoreverloop als een overwinningspunt gevierd mocht worden.

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 om 14.30 uur in Harderwijk tegen Zwart Wit’63 op jacht naar de derde uitoverwinning.