Kruising Hoornsdam met Waterweg wordt veiliger gemaakt.
Kruising Hoornsdam met Waterweg wordt veiliger gemaakt. Wijnand Kooijmans

Werkzaamheden Hoornsdam gaan deze week van start

28 oktober 2021 om 09:38 Overig

PUTTEN De Rechtbank Gelderland te Arnhem heeft de gemeente gisteren laten weten het verzoek om een voorlopige voorziening inzake de afsluiting van de Hoornsdam ter hoogte van de Waterweg (ons besluit van 29 september 2021) af te wijzen. 

,,Dit impliceert dat wij per direct verder kunnen met de noodzakelijke reconstructie van de Zuiderzeestraat en de Waterweg. De planning is om de werkzaamheden voor het komende weekend te hervatten”, vertelt Toon Schuiling, woordvoerder van de gemeente. ,,De beslissing van de Rechtbank laat onverlet dat de verdere procedures inzake de afsluiting van de Hoornsdam doorlopen.”

,,De bezwaren zoals die zijn gemaakt door de VOF Jemie (tankstation) en de IJzer- en schroothandel BV zijn in behandeling genomen door de gemeentelijke bezwarencommissie. Van deze bezwaren gaat echter geen opschortende werking uit. Ons college is tevreden met de uitspraak. De staat waarin de Waterweg en Zuiderzeestraatweg verkeren staat geen verder uitstel van de reconstructie toe. De verkeersveiligheid is in het geding. Zoals eerder ook in de media aangegeven hebben wij begrip voor de positie van de VOF Jemie en de IJzer- en schroothandel. Wij namen al contact op met beide ondernemingen over het vervolg van de procedure. Inzet van ons college daarbij is om er zoveel mogelijk samen uit te komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie