Afbeelding
JEROENFOTOGRAFIE

‘Degene die de wedstrijd wint, wacht eeuwige roem’

5 november 2021 om 17:01 Overig

Femke Lagaaij uit Putten heeft zich met haar labrador Charlie geplaatst voor de Nimrod 2021, hét Nederlandse kampioenschap voor jachthonden. Op maandag 8 november aanstaande vindt de Nimrod plaats. Het gaat om een spectaculair ‘nationaal kampioenschap’ waar de 18 beste jachthonden van Nederland aan deelnemen. Gedurende de wedstrijddag zullen de ogen van de hele Nederlandse jacht(honden)wereld gericht zijn op Gieten in Drenthe waar de wedstrijd dit keer plaatsvindt.

Het doel van de Nimrod is jagers, hondenliefhebbers en andere belangstellenden inzicht te geven in de mogelijkheden van goed opgeleide jachthonden en om de prestaties van de meest succesvolle jachthonden uit het afgelopen wedstrijdseizoen met elkaar te vergelijken. Het is bijzonder om je met je jachthond te plaatsen, zeker als je een labrador hebt, omdat de concurrentie enorm is. Alle deelnemer, in vakjargon voorjagers genoemd, zijn vereerd dat zij zo ver gekomen zijn en mee kunnen doen aan de Nimrod 2021

Slechts éénmaal in zijn leven Iedere jachthond kan slechts één maal in zijn leven meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van dit jaar. Van ieder jachthondenras wordt de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er een heel scala aan verschillende jachthondenrassen op de wedstrijd aanwezig zal zijn. De overgebleven plaatsen worden aan de hoogst presterende honden toegekend, zonder dat daarbij wordt gelet op het ras. Dit jaar was het extra moeilijk je te plaatsen omdat er door corona vorig jaar geen Nimrod kon worden gehouden en alle kanshebbers van vorig jaar dus ook dit jaar weer de strijd aangingen. Femke Lagaaij was door haar goede resultaten al vroeg in het wedstrijdseizoen vrij zeker van een uitnodiging en heeft steeds op kop gestaan in het klassement.

Onmisbaar Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de weidelijke jacht in Nederland. De hond speurt het wild op en haalt het geschoten wild. Er wordt getest hoe zelfstandig de hond kan werken en hoe de baas en de hond samenwerken. De combinatie die op de Nimrod alle 9 apporten weet binnen te brengen kan het felbegeerde AA diploma halen, dat alleen op de Nimrod wordt uitgereikt. En degene die de wedstrijd wint, wacht eeuwige roem.

Zo’n 2.000 bezoekers verwacht De organisatie in Drenthe is door corona bijna twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen van dit grootse evenement, dat vorig jaar niet door kon gaan. Tijdens de Nimrod zijn er zo’n 50 vrijwilligers actief. De organisatie verwacht rond de 2.000 toeschouwers. De wedstrijd is voor publiek gratis toegankelijk. Zie www.nimrodnederland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie