Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Sligroterrein

5 november 2021 om 17:08 Politiek

Ik ben nu twee jaar wethouder. In die periode doe je interessante en ook minder interessante ervaringen op. Een van de meest interessante aspecten van mijn functie, althans zo ervaar ik dat, is dat je nieuwe ontwikkelingen vanaf het begin meemaakt. Je ziet als het ware iets groeien. Neem nu bijvoorbeeld het voormalige Sligroterrein aan de Voorthuizerstraat. Nu nog een verlaten bedrijventerrein met blokkendozen en asfalt. Maar over enige tijd een nieuwe woonwijk.

VERRAST Op initiatief van de grondeigenaar nam een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders onlangs een kijkje aan de Voorthuizerstraat. Ik dacht Putten en dus ook dit gebied goed te kennen, maar ik werd toch verrast. Als je ervoor staat, heb je werkelijk geen idee hoe diep het terrein is. Dat blijkt dus 400 meter te zijn. Een rondje om het voormalige Sligroterrein is bijna een kilometer. Het terrein is dus echt veel groter dan ik had verwacht.

STIL Opvallend vond ik ook dat als je het terrein naar achteren oploopt, je het verkeerslawaai van de Voorthuizerstraat niet meer hoort. En daar had ik, met het oog op de toekomstige woonfunctie, best zorgen over. Maar het is op een gegeven moment gewoon stil. Verder viel het contrast tussen de verlaten hallen en de grote bomen om het terrein mij op. Als je die hallen wegdenkt dan ligt hier, dicht bij het dorp, gewoon een mooie natuurlijke omgeving. Een omgeving waar het straks prima wonen is.

INKLEUREN De komende tijd gaan wij samen met de grondeigenaar het voormalige bedrijventerrein letterlijk en figuurlijk inkleuren. Natuurlijk gaan we ook met de buurtbewoners in gesprek. Waar komt wat? Hoe zorgen wij met elkaar dat er ook betaalbare woningen komen? En dan met name voor onze jongeren. Kunnen wij ook hier iets met tijdelijk wonen doen? Hoe gaan wij het gebied ontsluiten? Er komen immers iets meer of iets minder dan tweehonderd woningen. Uitgaande van een gemiddelde woningbezetting van 2 moeten er dus iedere dag 400 mensen de nieuwe woonwijk in en uit kunnen.

Kortom, er is nog volop werk aan de winkel. Maar het is bovenal een prachtige en interessante ontwikkeling. En ik vind het een voorrecht om daar als wethouder aan mee te mogen te werken.

Ewoud ’t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie