Afbeelding
Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

SDC Putten verliest eervol van SC Genemuiden

9 november 2021 om 15:37 Voetbal

PUTTEN SDC Putten maakte het SC Genemuiden knap lastig en kwam na rust zelfs op voorsprong, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de koploper met 2-1 won en zo beslag legde op de eerste periodetitel. ,,Hoe we gespeeld hebben en zeker hoe we begonnen, biedt veel perspectief’’, aldus trainer Mark Bakker.

,,SC Genemuiden was de beste tegenstander die we tot nu toe hebben gehad, maar de eerste 20 minuten waren wij constant op hun helft.’’

Na rust (0-0) begon SDC Putten weer goed, al kreeg het SC Genemuiden niet zoals voor rust een langere fase onder druk. ,,Zij bleven aardig in de wedstrijd, maar wij scoorden door een vrije bal van Lucas Veenendaal. Genemuiden schakelde een tandje bij en dan is het jammer dat veel te snel die 1-1 viel (door Lars Miedema) uit een indirecte vrije trap.’’

SC Genemuiden kwam een kwartier voor tijd ook op 2-1 door een vrije bal van Kay Velda. ,,Die ging er mooi in’’, zo erkende de coach, ,,maar wij deden het bij beide doelpunten in details niet goed.”

De individuele kwaliteit van SC Genemuiden, dat ook nog twee keer het aluminium raakte, gaf de doorslag, wist Bakker. ,,Als wij hier een punt of meer hadden gepakt, was dat uitzonderlijk knap geweest. Maar we hebben het goed gedaan en kunnen hier vertrouwen uit halen.’’

Na de bekerwedstrijd tegen DSV’61 (dinsdag) is er zaterdag weer een thuiswedstrijd in de competitie tegen nummer zes AZSV uit Aalten. ,,Het is een team met wat ervaring dat stug is en compact speelt. Ze hebben veel duelkracht. We moeten goed aan de bal zijn en een hoog tempo spelen en uit de duels blijven. Dan verwacht ik dat zij dat moeilijk gaan vinden.”