Rik-Jan Eshuis, Jaap Stoffer, Barend Stoffer en Nino Maarseveen
Rik-Jan Eshuis, Jaap Stoffer, Barend Stoffer en Nino Maarseveen G.V. Orion Putten

Turners Orion Putten nemen voor het eerst deel aan teamwedstrijden.

14 november 2021 om 16:54 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 13 november stond de eerste landelijke kwalificatie voor teams op de wedstrijdkalender. Voor het eerst in de historie bij G.V. Orion namen Jaap Stoffer, Barend Stoffer, Nino Maarseveen en Rik-Jan Eshuis deel aan deze wedstrijd. Matthijs Pranger moest zich vanwege ziekte helaas afmelden. 

De turners namen deel op de toestellen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Op elk toestel mochten drie turners hun oefening laten zien. De twee beste scores telden mee voor het teamresultaat.

De wedstrijd begon voor de mannen op het onderdeel ringen. Op dit onderdeel werd het 4e resultaat behaald. Ook op de overige toestellen werd stabiel geturnd, waardoor het verschil met de overige teams klein bleef. Helaas werden er wat punten misgelopen op het altijd moeilijke onderdeel voltige, waardoor een podiumplek helaas net niet haalbaar was. Een goede vierde plek was het uiteindelijke resultaat. 

De heren kunnen terugkijken op een mooie prestatie bij hun debuut. Over twee weken staat de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma, waar de heren weer volop zullen strijden voor een medaille.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie