Het Appeltaartconcert was een geluksmomentje voor jong en oud.
Het Appeltaartconcert was een geluksmomentje voor jong en oud. Theater Stroud

Feestelijk Appeltaartconcert

18 november 2021 om 12:36 Overig

Geluk voor iedereen

PUTTEN De Stichting Gelukkig Ouder Worden heeft in samenwerking met Welzijn Putten en Theater Stroud een Appeltaartconcert gehouden. Dit concert voor iedereen van 7 tot 107 jaar werd bezocht door dagopvanggasten van Zorgerf Buiten-Land, bezoekers van Welzijn Putten en leden van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO). Ook waren de groepen 6 en 8 van De Wegwijzer bij het concert aanwezig.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Voor het concert werd er koffie gedronken en uiteraard werd er appeltaart bij geserveerd. Deze appeltaart werd de bezoekers aangeboden door Sjaardema Uitvaartzorg. ,,Tijdens het koffiemoment ontstonden leuke situaties. Soms vergaten bezoekers dat ze al koffie hadden gehad. Dan werd er onmiddellijk actie ondernomen om diegene nogmaals van koffie te voorzien”, vertelt Kees Paap van Welzijn Putten. ,,Vanwege de coronamaatregelen waren we voor dit concert wel gedwongen om de leerlingen gescheiden te houden van de oudere bezoekers. We vonden dit wel jammer, maar het was een noodzakelijke keuze. Kinderen van het primair onderwijs zijn namelijk niet gevaccineerd tegen Covid. De leerlingen hadden een lied ingestudeerd en hielden een optocht door Stroud waar ze werden begeleid door musici. Zo werden de bezoekers naar de theaterzaal begeleid. Daar genoten de bezoekers erg van en zo voelden ze toch de aanwezigheid van de kinderen.”

,,Deze samenwerking tussen Welzijn Putten en de Stichting Gelukkig Ouder Worden en Theater Stroud was al eerder ontstaan en komt voort uit de Week van de Dementie”, legt Astrid van Schaik, voorzitter van de Stichting Gelukkig Ouder Worden, uit. ,,Onze stichting wil graag geluksmomentjes creëren voor ouderen en door de activiteiten die we hielden in de Week van de Dementie zagen we dat het contact van ouderen met kinderen heel goed werkt. We gaan dit in de toekomst verder uitbreiden.”

,,Het Appeltaartconcert was het eerste evenement in deze vorm. Naast de sponsoring van de appeltaart door Uitvaartzorg Sjaardema kregen we ook een bijdrage uit het inclusiefonds. Daarmee werd een bijdrage geleverd in de kosten. Het Appeltaartconcert was een groot succes en ik kan me voorstellen dat dit nog een keer terugkomt. Door de coronamaatregelen werden we nu beperkt in het aantal bezoekers. Er hadden zich meer zorginstellingen aangemeld om hierbij aanwezig te zijn, maar die hebben zich helaas terug moeten trekken. We konden slechts 110 bezoekers kwijt. Wij willen dit soort initiatieven breed aan de samenleving aanbieden.”

De komende tijd stellen we een jaarprogramma op waarin diverse activiteiten worden ontwikkeld die aan de ouderen in Putten worden aangeboden. Dat doen wij in samenwerking met het diaconaal platform, buurtzorg en de bibliotheek. We hopen dat ook andere organisaties aan willen sluiten en mee willen denken. Dus initiatieven, wensen, ideeën en tips vanuit de samenleving zijn welkom. 

Stuur hiervoor een mail naar info@gelukkigouderworden.nl of bekijk de website www.gelukigouderworden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie