Jorrit Heinen bekijkt het nieuwe verkiezingsprogramma van zijn partij.
Jorrit Heinen bekijkt het nieuwe verkiezingsprogramma van zijn partij. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

VVD Putten kijkt liever wat wel kan

25 november 2021 om 14:57 Overig

PUTTEN VVD Putten presenteert als eerste partij haar verkiezingsprogramma. Hiervoor hebben de leden van de partij het afgelopen jaar veel gesprekken gevoerd met organisaties en verenigingen in Putten.

,,We hebben ons breed in de samenleving georiënteerd en geprobeerd naar boven te krijgen wat er allemaal in de samenleving leeft en wat er verbeterd kan worden. Aan de hand daarvan hebben we ons verkiezingsprogramma samengesteld”, vertelt Jorrit Heinen. ,,Het programma is als magazine verschenen.”

,,Putten is een fantastisch mooi dorp, maar als we verbeteringen doorvoeren wordt het nog mooier. Ons inziens zijn we in ons dorp wel een beetje ingedut. Nu willen we niet kijken en roeptoeteren hoe het niet moet, maar we willen kijken hoe en wat er het wel kan. Met ons programma willen we de inwoners laten zien hoe wij de toekomst voor Putten zien. Alles komt aan bod, zoals wonen, recreeren, onderwijs, politie en huisvesting van bedrijven. Er is echt meer ruimte nodig om te kunnen bouwen.”

Als voorbeeld noemt Heinen de Henslare. ,,Dit bedrijven terrein vormt een lint om een woonwijk heen, waardoor de woonwijk niet kan groeien en ook het bedrijventerrein opgesloten zit. Waarom zouden we niet gaan bouwen langs de A28. Wij vinden dat een groter plan voor de toekomst hierin ontbreekt. En dat is meteen ook ons uitgangspunt voor ons verkiezingsprogramma geworden. Kijken naar de toekomst, maak een plan en voer het uit.”

Heinen vervolgt: ,,We hebben ook gesproken met de provincie en daar blijkt dat er toch meer kan dan we denken. Maar we moeten daarvoor wel zelf met plannen komen en niet alleen maar naar de provincie wijzen. Er is veel mogelijk, maar de toekomstvisie ontbreekt. Kijk maar naar de rondweg om Putten heen. Tien jaar geleden vond niemand dat nodig. Nu staan we dagelijks in de file richting Nijkerk en Harderwijk. Uiteraard moest de Waterweg nodig opgeknapt worden. Dat vinden we allemaal. Maar als we toen een toekomstvisie hadden gehad stonden we nu niet in de file.”

Heinen komt met nog wat voorbeelden. ,,We hebben een enorm luxe schoolapparaat in Putten. Alle scholen hebben een eigen huisvesting met de daarbij behorende kosten. Als er meer wordt samengewerkt dan kunnen we hier efficiënter mee omgaan en daarmee zijn kostenbesparingen haalbaar. Ook willen we ondernemers in Putten meer ruimte geven. Zo moeten ze zelf kunnen bepalen wanneer ze open zijn. Het is toch eigenlijk raar dat een gemeente bepaalt of een ondernemers op zondag open mag zijn.”

,,We willen Putten vriendelijker maken en bewoners stimuleren om met hun plannen bij ons te komen. Wij komen met een positief verhaal. We wonen in een fantastisch mooi dorp maar er zijn wel wat verbeterpunten te behalen. We zijn bang dat we met de huidige coalitie gewoon op de winkel blijven passen zonder een visie voor de toekomst. Alles begint bij een visie en een idee.”

,,We hopen VVD stemmers te kunnen stimuleren om naar de stembus te gaan. Ons verkiezingsprogramma is te lezen op vvd.putten.nl, maar iedereen die ons magazine wil ontvangen kan dit aanvragen via ons mailadres vvdputten@gmail.com.”

Door: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie