Afbeelding
Gemeente Putten
Fontanusplein 1

Zoveel mensen………

2 december 2021 om 10:26 Politiek

Dat onze inwoners zich betrokken voelen bij onze gemeente is niet nieuw voor mij. Maar dat er ruim 600 inwoners zich bereid toonden om een uitvoerige vragenlijst over de toekomst van Putten in te vullen overtrof mijn verwachtingen zeer. Dank voor deze geweldige respons.

TIP VAN DE SLUIER Vorige week sloot de termijn. Op de uitkomsten van de vragenlijst komen wij, begin volgend jaar, uitvoerig terug. Maar ik kan het niet laten om alvast een tip van de sluier op te lichten. De respons was, zoals ik schreef, geweldig. 615 plaatsgenoten maakten gemiddeld een kwartier vrij om onze 26 vragen van een antwoord te voorzien. Bijna 200 reacties waren afkomstig van plaatsgenoten onder de 35 jaar. Dat is fijn om te constateren.

GEMÊLEERD BEELD De uitkomsten laten een gemêleerd beeld zien. Zoveel mensen, zoveel meningen. Over één onderwerp bestaat echter grote unanimiteit. Wij moeten bouwen, bouwen en nog eens bouwen, zo laat u ons en masse weten. Als uitbreidingslocatie scoort Halvinkhuizen (eerder bekend onder de werknaam Putten-Zuid) het best, gevolgd door bouwlocaties aan de noordkant van Putten en de Husselsesteeg. Slechts 15% van de respondenten wil géén extra woningen in Putten. Bij de overige thema’s liepen de meningen meer uiteen. Zo zijn veel inwoners tevreden over ons centrum, maar ziet 20% de auto graag verdwijnen uit het centrum.

VERWARRING In mijn contacten met inwoners bespeurde ik soms ook wat verwarring over de vragenlijst en over de mogelijke toekomstscenario’s die wij presenteerden in De Puttenaer. Vooral agrariërs spraken mij hierop aan. Hierover het volgende: de vragenlijst en de scenario’s zijn bedoeld om college en raad te helpen bij het opstellen van de Omgevingsvisie Putten 2040. De scenario’s zijn geen doelen maar middelen. Niet meer, niet minder. En ik blijf, zoals vorige maand in De Blokhut, graag met u als agrariër in gesprek voor blijvende input.

De komende maand gaan wij alle uitkomsten op een rij zetten. Wij gaan u hier begin volgend jaar uitvoerig over informeren. Als wij u om uw mening vragen, is het immers wel net zo netjes om te vertellen wat wij daarmee gaan doen. Daarna bieden wij de uitkomsten van deze consultatie aan de gemeenteraad aan. Waarschijnlijk stelt de gemeenteraad de Omgevingsvisie Putten 2040 vast in de tweede helft van 2022.

Ewoud ’t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie